24Két komoly kérdést vet fel a döntés, amellyel a szövetség Fellebbviteli Bizottsága jóváhagyta a CFR 24 pontos büntetését: a klubon belüli felelőségét és a döntéshozókét. Utóbbiak esetében a 3-2-es szavazatarány meglehetősen furcsa: hogy nem tud öt jogászember egybehangzó választ adni egy viszonylag egyszerű kérdésre – mármint hogy a csődvédelmi eljárás beindítása a fizetési határidők lejárta előtt vagy után történt?.

A klubvezetés szintjén már bonyolultabb felelőst találni. Mert papíron hiába Iuliu Mureşan a főnök, a kassza kulcsa továbbra is Pászkány kezében van, ráadásul a bíróságon is az ő ügyvédei képviselik a klub érdekeit. És itt most többnyire olyan játékosok pénzéről van szó, akikre a tulaj már hosszabb ideje pipa, akikről több alkalommal is elmonda, hogy leigazolásukatt és fizetésükett is egyaránt kidobott pénznek tekinti. És a csődeljárás kérelmezését valóban az utolsó pillanatra halasztotta az ügyben végig idúhúzásra játszó klub.

Tíz ponttal és igazolások nélkül pedig pokoli tavasz jön. A bennmaradás így sem lehetetlen, nyolc pontos hátrány kéne ledolgozni olyan csapatokkal szemben, amelyekre ősszel majdnem húszat vert KVSC. Kemény menet lesz, a tizedik helytől lefele mindenkit meg kéne verni ahhoz, hogy összejöjjön. Az elmúlt öt szezonban a most utolsó bennmaradást érő 12. helyen végző csapat 36 és 43 pont között szerzett, minimum 40 most is kéne – ehhez tízet kellene nyerni a tavaszi 17 bajnoki meccsből.

De közbe nem hagy nyugodni a kisördög, hogy mi van akkor, ha Pászkány szándékosan akarja kiejteni a csapatot? Alig egy hónapja mondta, hogy CFR lesz, de elképzelhető, hogy csak a Liga 2-ben. Jó lenne mér végre tudni, hogy mi a fenét is akar a klubbal?