cfr_craiova_doreIdén először volt olyan meccse a Vasutasnak, amelyen nyolc kaput eltaláló lövés sem volt elég a gólhoz, Bălgrădean ugyanis mindent védett. A Craiovánál szervezettebb csapatot ebben a szezonban nem láttunk a Fellegváron, de a helyzeteiket ők sem lőtték be, így láttunk egy szokatlanul látványos 0-0-t.

Camora eltiltása ellenére Tiago Lopes még a meccskeretbe sem került be, Christian balhátvédbe helyezése teljesen váratlan és érthetetlen húzás volt Dican Feritől. Az elején be is játszotta kétszer mögé a labdát a CSU, de Szusics megmentette a kaput, az első 20 perc két jól záró csapata ennél több lehetőséget nem is engedett egymásnak. Aztán a CFR elkezdte jobbra kijátszani az akcióit, és ebből jöttek is a lövések, de a csapattól eddig szokatlan módon inkább távolról. Ivanovszki, Petrucci és Muniru 3-3 alkalommal is rátűzte, Csanturia meg egyenesen hatszor, de vagy elsuhant a kapufa mellett, vagy a craiovai kapus vetődött jól.

A CSU főleg Herghelegiu és Băluţă kiugrásaira játszott, de szerencsére mindketten rosszul céloztak, utóbbi 5-ből egyszer találta el a kaput és azzal együtt Máriót. A csapat végig ment előre becsülettel, még a ráadáspercekben is volt gólszerzési lehetőség, de ilyen jó formában védő kapussal idén még nem volt dolga. Pénzhiány ide, távozó edző oda, az egész őszre jellemző harci szellemre most sem lehetett panasz, hogy aztán második vagy harmadik helyen telel a Vasutas, az a Petrolul–Chiajna meccstől függ. Csak szólok, hogy júliusban szinte mindannyian aláírtuk volna előre bármelyiket a kettő közül, a 34 ponttal együtt.

cfr_craiova_tade
Így játszotok ti

Felgueiras 7 A Craiova 13 lövéséből csak négy talált kaput, de kettőnél így is nagyot kellett védjen.
Szusics 7 Ziccerben menett az elején, övé volt talán a legszebb lövés és, és közben fáradhatatlanul zakatolt fel-alá.
Larie 6 Hibátlan helyezkedéssel oldotta meg a feladatát.
Rada 6 Megnyerte a fejpárbajait és rendre lesre állította a CSU csatárait.
Christian 5 Látszott idegen neki ez a poszt, túl sokat kalandozott be középre, és az elején nem mindig zárt időben vissza.
Petrucci 6 Nem sikerült gyorsítani a támadásokat, passz helyet túl gyakran kereste a lövést.
Muniru 7 Nálunk a csapat legjobbja, kemény szerelésekkel uralta a középpályát.
kicsi_sargalap Csanturia 6 Rendre befele cselezett, hogy lőjje a kaput, de hiába találta el négyszer is, Bălgrădean mindent fogott.
kicsi_le Tadé 6 Sokat dolgozott a többiekért, ő maga nem került helyzetbe.
kicsi_fel A 74. perctől Doré 5. Csak a kapunak háttal lehetett megjátszani.
kicsi_le Costea 5 Jól kisegítette Christian a védekezésben, de a támadások mindig elakadtak rajta.
kicsi_fel A 61. perctől Jazvic 5. Próbálta lefutni Târnăcopot, de jó beadása nem volt.
Ivanovszki 6 Elméletleg centert játszott, ehhez képest végig 20-22 méterről lődözgetett.

Fotók: Riti József Attila