parti_gyerekekHiába lesz vasárnap az év utolsó meccse, a csapatbankett már csütörtök este megvolt a Bükkben, mert a játékosok hétfőn már repülnek is haza vakációzni. Mureşan elnök belengetett egy potenciális svájci befektetőt, ha igaz a dolog, egy második helyet bebetonozó győzelem alaposan feljavítja a klub tárgyalási pozícióit.

Ehhez azonban a legjobb formában levő román csapatot kéne megverni: a CSU Craiova legutóbbi 11 bajnoki meccsén veretlen, ebből kilencet megnyert, a legutóbbi öt fordulóban minden pontot begyűjtött. Ennyit ér el jó edzőváltás, Cârţu–Săndoi páros kinevezése nagyon bejött nekik, ráadásul ezerszázalékig kötődnek a város és a régió focijához. A menet közben érkezett edzők mellett a menet közben igazolt focisták (Bălgrădean, Târnăcop, Brandan, Bavab) nagyon beváltak. Ugyanakkor érdekes, hogy a csapatnak nincs igazi gólvágója, úgy állnak a negyedik helyen, hogy három találat a maximum: Brandan, Bavab, Curelea és Nuno Rocha szerzett ennyit.

Kérdés, hogy a bakák elleni kupakudarc mennyire töri meg őket, Tudor mester mocskosul kicsinálta őket a kamu 11-essel, bár a játék képe alapján nem érdemeltek győzelmet. Hátrányban mindenesetre elég kaotikusan fociztak, szólva nem ártana megszerezni a vezetést. Dican Feritől csak annyit várunk, hogy ezúttal már a kezdőben találja el a formában levő szélsőket. Sorin Cârţut pedig arra kérjük, hagyja békén az ismerős kispadot.   

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Petrucci, Muniru – Csanturia, Tadé, Ivanovszki – Doré. Sérültek: Negruţ, Deac, Guima.
Craiova: Bălgrădean – Vătăjelu, Frăsinescu, Izvoranu, Târnăcop – Madson, Brandan, Mateiu – Băluţă, Bavab, Ferfelea. Sérültek: Kay, Bancu.