cfr_mioveni_ronnyNagyon fogadkoznak Mioveni-ben, hogy a Vasutast is kiejtik a kupából az Astra és a Dinamo után, de ettől még nem fogunk hasraesni. Lehetnek bármekkorák anyagi gondok, a KVSC azért sokkal jobb csapat a Liga 2 jelenlegi negyedik helyezettjénél, és hát alighanem a játékosok is tudják, hogy egy győzelem már tényleg karnyújtásnyira hozza a serleget.

Akár Dacia, akár CS néven jött szembe, a Mioveni még gólt sem tudott szerezni a CFR ellen, a legjobb eredményük a 2008 tavaszán kibekkelt 0-0. Emellett a bajnokság 1-0-ra, 3-0-ra és 5-0-ra vertük őket, a kupában pedig szintén 2008-ban az elődöntőben volt még egy 3-0. Claudiu Niculescu pedig játékosként sok borsot tört az orrunk alá, de edzőként 2-0-ról sikerült kikapnia az újrajátszott kolozsvári derbyn.

A Mioveni eddig meg tudta lepni az őt lebecsülő, tartalékosan felálló riválisokat, de ezzel egyben fel is hívta magára a figyelmet. Öt nappal az őszi szezon vége előtt pedig már aligha lesz itt pihentetés, Dican Feritől elvárjuk, hogy a lehető legjobb 11-et küldje pályára, és harcolja ki az elődöntőt. A meccs amúgy Piteşti-en lesz, mert a mioveni-i stadiont éppen felújítják, ezért erre a szezonra nemcsak a kupában, hanem a bajnokságban is tíz kilométerrel odébb költözött a csapat.  

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Mioveni: Popescu – Negoiţă, Calvin, B. Stoica, Stan – Răuţă, Biceanu, Galan – A. Popa, Bălan, Ayza.
CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Muniru, Petrucci – Jazvic, Ivanovszki, Costea – Tadé. Sérültek: Negruţ, Deac.