FOTBAL - CUPA ROMANIEI - RAPID BUCURESTI - CFR CLUJKereken harminc nap alatt másodszor is megy Bukarestbe a Rapidhoz a Kolozsvári Vasutas, de immár Laci nélkül. Helyette Dican Feri dirigálja a csapatot a hátralevő három őszi meccsen, aki két évvel ezelőtt egyszer már tökéletes beugrónak bizonyult (2 meccs, 6 pont), de most azért jóval bonyolultabb a helyzet. Pedig akkor sem volt már túl egyszerű.

Mert az most sem kérdés, hogy a KVSC jobb csapat a bukarestieknél és az ő moráljuk is a padlón van, csakhogy Miriuţă kohéziós és motivációs ereje most nagyon hiányozni fog. Dican Feri jó fiú, de a karizmának híján van, Laci távozása pedig igencsak demotiváló lehet. Monroy gyors szerződésbontása pedig tovább bomlaszthatja a társaságot. És hát nagyon nem mindegy, hogy ezt a hátralevő három meccset 11 játékos vagy egy csapat vívja majd meg.

Laci a szezon elején 30 pontot ígért az őszi szezonra, ebből lett 15 meccs alatt 32. Ha a csapat behúzná a maradék két meccset is, a klubrekordot állítaná be: a 2007/2008-as szezon első felét zárta 38-cal a CFR. Akkor bajnoki cím lett a vége, most meg a klub túlélése a tét – hát nagyon változnak az idők…     

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Rapid: Bornescu – Tînc, Iacob, Lung, Mendy –Rui Miguel, E. Dică – Coman, Pancu Rosu – Ciolacu. Eltiltva: Martin. Sérültek: Doman, Săndulescu.
CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Carp, Petrucci – Jazvic, Tadé, Ivanovszki – Doré. Sérültek: Deac, Negruţ.