miriuta_utolso_sajtajFélgőzzel is lemészárolta a CSMS Iaşi-t a Vasutas, de mivel ez Miriuţă Laci búcsúmeccse volt, sem a 4-0-nak, sem Ivanovszki első kolozsvári góljainak, sem Tadé remek visszatérésének nem tudunk őszintén örülni. Hiába második a csapat, rettenetesen csalódott voltam a lefújás után. Nem Lacira haragszom, hanem azokra, akik ezt a helyzetet összehozták.

A klub katasztrofális helyzetét ugyanis nem a tartozások, a játékosok hitegetése, a vezetők mellébeszélése vagy hallgatása tükrözi a legjobban, hanem az, hogy egy gyengébb bajnokság középcsapata simán és ingyen el tudja vinni a szerződéssel rendelkező edzőt. Értem én, hogy Laci is megunta a szélmalomharcot, azt is, hogy érzelmileg többet jelent neki az ETO, mint a CFR – de a vezetés saját tehetetlenségét ismerte be azzal, hogy belement a szerződésbontásba.

Normálisan működő klub vagy megtartja a szerződés alatt álló sikeres trénerét vagy legalább megkéri az árát – hogy ez most nem történt, jól mutatja Pászkányék lehetőségeit. A Győrnek közel egy hónapja nincs edzője, mégis kőkeményen megharcoltak Laciért, és végül elérték a céljukat. Az elmúlt 14 évben a CFR edzőit vagy kirúgták, vagy lejárt a szerződésük és nem marasztalták őket, de magától eddig csak Dorinel Munteanu ment el.

tade_gol_iasiA szezon első kétgatyás meccse persze tökéletes búcsúra sikeredett, bár a korai vezetés után kissé megijedtem, mert a gyors vezetés után idén még sosem nyert a csapat. A Iaşi azonban totálisan szétesett társaság, még ezt a kissé dekoncentrált CFR-t sem tudta nyomás alá helyezni, csupán távolról lődözgettek a játékosai, erősen pontatlanul. A KVSC helyzetkihasználása viszont szünet után tökéletes volt: mindhárom kaput találó lövés bement. Csak az öröm nem volt valahogy az igazi….

Így játszotok ti

kicsi_sargalap Felgueiras 6 Egy nehéz helyzete volt csak, akkor jól zárta a szöget.
Szusics 6 Hozott egy átlagos szintet, extrák nélkül.
kicsi_sargalap Ene 6 Egyszerűen játszott, leginkább arra figyelt, hogy ne hibázzon.
kicsi_sargalap Rada 6 Az elején volt egy hajmeresztő megoldása, de a sárgalapja után már semmit se kockáztatott.
Camora 6 Szokás szerint fel-alá rohangált, és a labda is jóó helyen volt nála.
Monroy 6 Ő diktálta a játék ritmusát, a hosszú passzai ezúttal jó százalékban jöttek be.
kicsi_le Petrucci 7 Csúszott-mászott minden labdáért, és jól is hozta fel őket az ellenfél kapuja elé.
kicsi_fel A 73. perctől Veres 6. Jó helyzetben nem merte elvállalni a lövést, de tőle indult a harmadik gól akciója.
kicsi_le Csanturia 5 A szokottnál kevesebbet vállalt, ritka tőle, hogy nem lő kapura.
kicsi_fel Az 56. perctől Carp 6. Jól szállt be a meccsbe, érezte az összjátékot a többiekkel.
kicsi_gol Jazvic 7 Tökéletesen adott be az első gól előtt, a végén jól helyezte a lövését, ez volt a legjobb kolozsvári meccse.  
kicsi_le Costea 5 Ez se az ő meccse volt, bár igyekezett.
kicsi_fel kicsi_gol Félidőben Tadé 7. A csatárösztöne nem tűnt el a kihagyással, szenzációsan felismerte a védők bizonytalanságát.  
kicsi_gol kicsi_sargalap kicsi_gol Ivanovszki 8. Átszakadt nála a gát, az elején bement a fejese, a végén a lövése, és még egy gólpasszt is összehozott. Keményen megharcolt a helyzeteiért.

Fotók: Riti József Attila