dore_kongoKongó válogatottja megelőzte Nigériát a január Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőiben, így a címvédő nem jutott ki a 2015-ös tornára. És ebben Doré barátunknak is szerepe volt, így a Marokkóból az Egyenlítői Guineába átköltöztetett januári tornán nagy valószínűséggel lesz KVSC-focista.

Kongó ugyan szombaton még kikapott 2-0-ra Nigériától, de szerda este idegenben 1-0-ra legyőzte Szudánt, és így 10 ponttal lett második csoportjában Dél-Afrika (12) mögött, míg a vb-n villogó Zöld Sasoknak csak 8 jött össze. A kongói válogatott nem tartozik Afrika focinagyhatalmai közé, bár 1972-ben megnyerték az ANK-t, de azóta csak négyszer jutottak ki a tornára (1974, 1978, 1992, 2000). Dorénál magasabban jegyzet focistájuk is csupán három van: Delvin N’Dinga (Olympiakosz), Prince Oninangué (Reims) és Thievy Bifouma (Alméria) – utóbbi régi kedvencünk, Sebastien Dubarbier csapattársa. A selejtezők tíz meccséből Doré csak az elsőt hagyta ki, Namíbia ellen, a többi kilencen mindig kezdő volt, és három gólt lőtt. A mostani két meccset is végigjátszotta.

Az európai válogatottakban szereplő CFR-játékosoknak viszont nem sok sikerélményük volt válogatottjaikban, valamennyiük csapata kikapott az Eb-selejtezőkben. Carp most is a cserepadon ülte végig Moldova hazai buktáját Liechtenstein ellen (0-1), Csanturiának az utolsó 22 perc jutott a 4-0-ás grúz vereségből (ezalatt kaptak hármat), amit Lengyelország mért rájuk, Ivanovszki pedig 20 percre állt be a Szlovákiától 2-0-ra kikapó macedón válogatottba. Păun viszont kezdő volt és 56 percet játszott a román U21-es csapat 1-0-ra megnyert szerbiai barátságos mérkőzésén.