giulestiEgy hónap alatt kétszer is megy a Rapidhoz a Kolozsvári Vasutas, csütörtökön a kupában, négy hét múlva pedig majd a bajnokságban. Régebb ez nagy derby volt, most egy a sok meccs közül, amelyet a blogszerkesztőség egyharmada a helyszínen tekint majd meg, McPásztori mesternek köszönhetően.

Hiába voltak régen a vasutas-múlt révén nagy haverok, a tavaly márciusi fellegvári magyarzászló-égetés óta rájuk se tudunk másképp tekinteni, mint a többi bukaresti klubra, ráadásul azóta nem is játszottunk velük. Igaz, a Giuleşti-stadion nézőátlaga meglepően alacsony (3250 fő/meccs) ebben a szezonban, és hát a kupára hagyományosan kevesebben szoktak kimenni.

Amit szinte lehetetlen megtippelni, az a KVSC összeállítása. Mivel Laci még az Axintele ellen is játszatott alapembereket, abban biztosan lehetünk, hogy nem fog kockáztatni, és a második sorral felállni. Van egy olyan érzésem, hogy Petrucci kezdő lesz, a többit majd meglátjuk. A Rapid már az előző körben is a legjobbjaival állt ki a Botoşani ellen, de csak 11-esekkel tudta legyőzni a moldvaiak tartalékjait.     

A kupára idén mindenképpen érdemes ráhajtani, az Astra és a Dinamo már elszállt, Liga 2-es csapat is van a nyolc között – itt bizony jó eséllyel lehet hosszabb meneteléssel számolni. Egy másfél hónapja nyeretlen, kiesés elöl menekülő ellenfelet pedig idegenben is el lehet kapni.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Rapid: Drăghia – Tânc, Mera, Iacob, N. Vasile – E. Dică, Al. Dan – Cojocnean, Roşu, L. Buş – Ciolacu. Sérült: Doman.
CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Monroy, Petrucci – Jakolis, Ivanovszki, Costea – Guima. Sérültek: Negruţ, Deac, Tadé.