guima_akcioTaccsot dobni tudni kell – fogalmazta meg a Dinamo-verés kulcsát KEG kolléga a második rum után. Győztes meccsen ennyire kiszámíthatóan még nem játszott idén a csapat, de ismét sikerült hátrányból fordítva felőrölnie egy ellenfelet. Erőnlét és küzdőszellem, most ennyi is elég volt a megérdemelt 2-1-hez.

Furcsa meccs volt, mert senki nem számított ennyire nyílt első félidőre. Gyorsan kiderült, hogy mindkét csapat támadói gyorsabbak az ellenfél védőinél, a Dinamo pedig egy rossz védelmi tolódás miatt gyakorlatilag 1-0-ról kezdte a meccset. Csakhogy a KVSC is könnyedén átment a kutyák középpályáján, az egyenlítés pedig hamarabb is meglehetett volna, ha Csanturia hajlandó vonalszélsőt játszani, és kiszolgálni a kapu előtt jól helyezkedő embereket. A 11-es így végül egy szöglet után jött, előtte öt nagy helyzet maradt ki, Ivanovszkit azóta se értjük – ilyen szép kapuslefektető lövőcsel után bűn a kapu mellé gurítani.

Az első félidő óriási adok-kapokjába befért még egy-egy kapufa mindkét oldalon (megint Ivanovszki!), 45 perc után 11-6 volt a lövések száma (kaput eltaláló5-4), a fene se gondolta volna, hogy a szünetben ennyire megváltozik a meccs képe. Ebben főként a Dinamo a ludas, mert jóval zártabb focira váltott, de ezzel hiába csökkentette minimálisra a CFR helyzeteit, saját gólszerzési esélyeit is leamortizálta. Rotariu kiugrása volt a vendégek egyetlen kapura lövése a második félidőben, annyira elbizonytalanodott Márió testcseleitől, hogy még bravúr se kellett a védeshez.

mirko_mit_tettel

A futóverseny helyett középpályás darálásba átmenő meccsen a CFR-nek egyetlen fegyvere maradt, de a csapatot dicséri, hogy ezzel végül élni tudott: addig ívelték fel a centerekre a labdát, amíg jött a győztes fejes. Tadé és Costea sérülései rákényszerítették Lacit a kétcenteres játékra, Doré és Guima egyidejű szereplésébe viszont kódolva van az egysíkú, látványtalan erőfoci. Jó szélsőjátékkal ez működik is, de mivel ekkor a Dinamo már leduplázta a széleket, kevés beadáshoz jutott a csapat. Aztán amikor Szusics váratlanul hátradobott taccsa után Larie zavartalanul tekerhetett a kapu, látszott hogy mennyire jól tudnak helyezkedni a támadók: hárman is érkeztek a labdára, végül Guima fejelte be. Ez volt az egyetlen kaput találó KVSC-lövés a második félidőben.

A végjátékban pedig elég okosan játszott a csapat ahhoz, hogy a Dinamo még a kapu közelébe se tudja hozni a labdát. Hogy mennyire tördelt volt a szünet utáni játék, azt a faultok száma mutatja jól, az első félidőben 10-7 volt a bukarestiek „javára”, a másodikban 15-11 a CFR-nek. A poszt késésért pedig bocs, a meccs után ittunk, reggel meg arra ébredtem, hogy a netszolgáltató bemondta az unalmast.

larie11

Így játszotok ti

kicsi_sargalap Felguieras 6 A rövid sarokba nem illik gólt kapni, de aztán két nagy bravúrral kompenzált, a végén pedig kiszolgáltatott helyzetben jól ráijesztett Rotariura.
Szusics 6 Nehéz dolga volt Lazărral szemben, de a második félidőben kivette a játékból a Dinamo legaktívabb emberét. A végén nem úgy dobta a taccsot, ahogy az ellenfél várta.
Larie 8 Kiharcolt 11-es + gólpassz + hibátlan védőmunka, jó labda kihozatalokkal – nálunk a meccs embere.
Rada 6 A kapott gólnál az ő rossz kilépése miatt bomlott meg a védelem, de ezt követően hasznosan focizott, volt egy szép fejese is.
Camora 7 Nemcsak sokat, hanem hasznosan is futkározott fel-alá, megint neki volt a legtöbb jó beadása.
kicsi_sargalap Monroy 6 Muniru hiányában ő játszott defenzívebben a két belső középpályás közül, sok labdát szerezve.
kicsi_le Christian 6 Ennyire okos taktikai faultokat még senkitől se láttunk, úgy tördelte a támadásokat, hogy sosem fenyegette sárgaveszély. Támadásban nem mindig passzolt időben, a szabadrúgása pedig túl messziről volt, hogy igazán veszélyes legyen.
kicsi_fel A 73. perctől Petrucci 6. Keménységet hozott a pályára közepére, hamar kiderült hogy a brit fociban nőtt fel, bár a lövőerejét csak felszabadításoknál mutatta meg.

dore_dinamo
kicsi_gol kicsi_sargalap kicsi_le Csanturia 6 Egyedül akarta megnyerni a meccset, állandóan a lövéseket kereste, pedig mindig várta valaki a beadásait. Pofátlanul elvette Christiantól a 11-est.
kicsi_fel A 67. perctől Jakolis 5. Vonalszélsőt próbált játszani, de ekkor már lezárta a széleket a Dinamo, csak egyszer jutott el beadásig.
kicsi_sargalap Ivanovszki 5 A meccs legellentmondásosabb embere: rengeteget hajtott, minden támadásban benne volt, védekezni se szégyellt, de közben rendre túlcselezte magát, színészkedett és kihagyhatatlan helyeztben lőtt mellé.
kicsi_le Costea 5 Sok labdát kapott, de kiszámítható akciókkal próbálkozott, amíg meg nem sérült.
kicsi_fel kicsi_sargalap A 27. perctől Doré 6. Nem mindig találta a helyét a kétcenteres játékban, csak egy ígéretes fejese volt, viszont állandóan lekötötte és fárasztotta a védőket.
kicsi_sargalap kicsi_gol Guima 7 Már az első percekben volt két jó fejese, a végén pedig benyomta a győztes gólt. Közben meg nagyon harcosan focizott, minden labdáért megküzdött, a támadók közül ő segítette a legjobban a védelmet.

Fotók: Riti Józsf Attila