eur2016Miközben a csapat nagyrésze edzett (vagy nem a stiridesport.ro szerint 😛 ), négy CFR-játékos is válogatott tétmeccseket játszott vagy kispadozott végig az elmúlt napokban. Na nem a románban, amelybe nem fért be még egy csúcsformában focizó Deac sem, hanem a grúzban, a macedónban, a moldovaiban és a kongóiban.

Giorgi Csanturia (Grúzia)

Pénteken a tartalékok között kezdett Skóciában, és csak a 80. percben állt be Kazaisvili helyére. Az ex-medgyesi Khubutia öngóljával nyertek 1-0-ra a skótok. Kedden kezdő volt Gibraltár ellen, a grúzok 3-0-ra győztek a portugáliai Algarvében (az UEFA legfrissebb és legkisebb tagszövetségének nincs hitelsített pályája), az elsőnél Csanturia adta a gólpasszt, aztán a 76. percben lecserélték. Grúzia 3 ponttal ötödik a D csoportban, a lengyel (7)–ír (7)–német (4)–skót (4) négyes mellett aligha lesznek harcban az Eb-részvételért.

Mirko Ivanovszki (Macedónia)

Luxemburg 3-2-es legyőzését csak a kispadról nézhette végig, Lvivben viszont kezdő volt és 70 percet játszott az ukránoktól 1-0-ra kikapó csapatban. Sok esélye a macedón válogatottnak sincs, jelenleg 3 ponttal negyedik C csoportban, de még a pótselejtezőhöz is meg kéne valakit előzni a szlovákok (9), a spanyolok (6) és az ukránok (6) közül.

CAN_2015Cătălin Carp (Moldova)

Az osztrákok elleni hazai 2-1-es vereséget és a vasárnapi bravúros moszkvai 1-1-et is a tartalékok között ücsörögte végig. Ez utóbbi eddig Moldova egyetlen pontja, a G csoportban Ausztria (7), Oroszország (5), Svédország (5) és Montenegró (4) is megelőzi.  

Férébory Doré (Kongói Köztársáság)

Négy nap alatt kétszer is végigtolta a 90 percet Dél-Afrika ellen a 2015-ös ANK  selejtezőiben, otthon 2-0-ra kikaptak, idegenben 0-0 lett a vége. Négy forduló után 7 ponttal másodikok az A csoportban Dél-Afrika mögött, ha novemberben ismét legyőzik Nigériát (idegenben már sikerült 3-2-re), biztos ott lesznek január 17. és február 8. között a marokkói tornán.