felgueiras_vedesRégi kommentelőnk, Panzer kérésére néztünk utána, hogyan is állnak a KVSC kapusai a 11-esek védésével. Érdekes statisztikákra bukkantunk: miközben a szétlövésekben kiválóan teljesítettek, a meccs közben lőtt büntetőknél Szuper Márióig elmaradtak a bravúrok.

A 2004-es feljutás után több mint hét évnek kellett eltelnie, amíg egy CFR-kapus büntetőt védett a Liga 1-ben: 2011 október 2-án Beto ütötte ki Adrian Borza lövését. Sokat nem ért vele, a Petrolul támadója bevágta a kipattanót, 1-1 lett a meccs vége. Azelőtt 17-ből 17-et belőttek a Vasutas ellenfelei, de ha a Román Kupát és az európai kupákat is beszámítjuk, már 21-re nő ez a szám. Különösen Nuno Claro esetében nagy az eltérés: a 11-es párbajnokban 25 lövésből csak 16 gólt kapó portugál a rendes játékidőben hétből egyet sem fogott meg.  

Aztán jött Felgueiras, és onnan kezdve megremeghettek a lábak. Először az Alexander Freié, aki a Bajnokok Ligája selejtezőjében rúgta ki a Gépész utcára a labdát. Aztán a Felipe Meloé, aki az isztambuli mocsárban nem tudott túljárni Márió eszén. Az előző szezonban a brassói Surdu rúgta mellé második 11-esét a kupameccsén, a idén pedig Iorga (Pandurii), Tahar (Medgyes) és Goga (ASA) lövését is hárította kedvenc portugál kapusunk, akinek ebben a szezonban csak a minszki Sztaszevics Udoji tudta bevágni a 11-est. A négy védésben közös, hogy Felgueiras valamennyi esetben jobbra vetődve hárított – remélhetőleg az ellenfelek nem olvassák a blogot. Amúgy Márió jó példája annyira ragadós, hogy tavaly augusztusban a helyére beugró Mincă is kivédett egyet a Corona ellen.      

McPásztori kolléga legendás fotója Márió isztambuli 11-es védéséről

McPásztori kolléga legendás fotója Márió isztambuli 11-es védéséről

A CFR kapusainak lőtt 11-esek a 2004/2005-ös szezon óta

Petre Ţurcaş 3 / 3 gól
Emil Ştef 1 / 1 gól
Martin Tudor 1 / 1 gól
Eduard Stăncioiu 8 / 8 gól
Lars Hirschfeld 1 / 1 gól
Nuno Claro 7 / 7 gól
Boris Peskovic 1 / 1 gól  
Mihai Mincă 3 / 2 gól / 1 védés
Antonio Beto 2 / 1 gól / 1 védés
Mário Felgueiras 13 / 7 gól / 4 védés / 2 mellé-fölé      
Cosmin Vâtcă 1 / 1 gól