asa_cfrNem is az a legnagyobb baj, hogy kikapott Vásárhelyen a KVSC, hanem hogy 0-2 után a csapat egy része feladta a meccset. Az ASA sunyi rugdosódással szétrombolta az amúgy sem túl gördülékeny játékunkat, Hora igazolta az exek örök törvényét, és idén először kapott bajnoki meccsen két gólt a csapat.

11 fault az első, tíz a második félidőben, többnyire a középpályán – ezzel nyerte meg az ASA a meccset, miközben a Vasutasnak összesen volt 12. A Mureşan–Ndoye–Bejan–Sepsi négyes kíméletlenül leütközte a CFR minden lendületesnek tűnő támadását, megtörve a csapat dinamikáját és széttördelve a játékot. Deac hiányában amúgy sem volt ritmusa a CFR focijának, hiába próbálta meg Laci a szünet után Csanturiával pótolni a hiányzó kreativitást, a grúz cselgépből Mandorlini sem csinált csapatembert a nyáron.  

A csapat gépiesen ment előre, és sokáig így is kontrollálta a játékot, de az ASA megtalálta a Szusics és Larie között tátongó rést a védelemben, s az oda belőtt labdákra beinduló Hora előbb egy 11-est hozott össze, majd gólt is lőtt. Szuper Márió hiába fogta meg idén már harmadik büntetőjét, hátrányban túl hamar szétesett a csapatjáték.  Második félidőben a legtöbben egyedül próbálták megfordítani a meccset, megkönnyítve a vásárhelyi rombolást. Laci most is mert kockáztatni a korai cserékkel, de ezútal azok sem jöttek be, a végén pedig N’Doye lába nagyon elsült.

Hat meccs után megszakadt egy szép sorozat, de így is pontelőnnyel második a csapat, Lacinak pedig van két hete, hogy rendet rakjon a fejekben. Mert az utolsó negyedórában túl sok játékosnak ment el a kedve a harctól, ez pedig sokkal nagyobb bűn, mint hogy kifognak egy gyengébb napot.  

Így játszotok ti

Felgueiras 6 Büntetőből nem lehet neki gólt rúgni, a másik kettő védhetetlen volt.
Szusics 5 Megint összehozott egy 11-est és egy gólt, aztán a második félidőben kétszer is gólhelyzetben blokkolta Horát.
Larie 5 Az első gólban ő is erősen ludas, a többi feladatát megoldotta.
kicsi_sargalap Rada 6 Hátul hibátlan volt, elöl a sorfalba vágott egy sokat ígérő szabadrúgást.
Camora 6 Épkézláb beadások csak tőle érkeztek.
kicsi_le Muniru 6 Hamar kiesett, addig hasznosan tette a dolgát.
kicsi_fel A 27. perctől Christian 5. Sok labdát szerzett, de a támadójáték szervezésében már halvány volt.
Monroy 5 A legtöbbször ő hozta fel a labdát, de kulcspasszai már nem voltak.
kicsi_le Jakolis 5 Nyomás alatt tartotta Sepsit, viszont kihagyta a csapat legnagyobb helyzetét.
kicsi_fel Félidőben Csanturia 5. Egy jó lövéssel kezdett, aztán megmutatta hogy négy veronai hónapja alatt sem tanult meg passzolni.
kicsi_sargalap Tadé 4 A félpályáig is visszament a labdáért, mert a tizenhatos környékén nem kapta meg, de ő is mindent egyedül akart megoldani.
Ivanovszki 4 Sikerrel alakította a láthatatlan embert.
kicsi_le Guima 6 A csapat egyetlen igazán veszélyes támadója volt, három ígéretes fejessel. Sokat faragták, de talán nem őt kellett volna lecserélni.
kicsi_fel Az 59. perctől Păun 5. Igyekezett, de kevés még ehhez a szinthez.