axintele_logoNem is nagyon emlékszem, mikor játszott utoljára ilyen kis településen tétmeccset a KVSC, mint szerdán fog. Még az utolsó C osztályos szezonban is a 7700 lakosú Nagysomkút volt a legkisebb meglátogatott település, most meg várhatóan mind az 1881 Axintelén élő ember eljön életében először komoly csapatot látni. Hát többek közt erre jó a kupa…

A sorsolás óta a Viitorul hazai pályán, Ilie és Luca góljaival 2-0-ra megverte a Galaci Oţelul második csapatát (pont mikor mi az elsőt :D), így most 10 ponttal második a Liga 3 második csoportjában, a Bukaresti Juventus (12) mögött. Ettől persze még nem kell tartanunk tőlük, a nap legfőbb kérdése, hány alapembernek ad pihenőt Laci a városi derby előtt? A galaci meccs után 5-6 változásról beszélt, de nagyon meglepődnék, ha egy-két megszokott kezdőnél több lenne a csapatban. Ahol nincs mozgástere Lacinak, az a szélsővédők, hacsak nem improvizál valamit. De úgyis éppen itt az ideje, hogy meglássuk, mire is képes Carp, Doré és Petrucci.

A Digi Sportnak hála, látjuk a meccset. Amúgy érdekes, hogy Axinteléről bevállalták a közvetítést, Nemeszsukról pedig nem – pedig itt  a szomszédban világítás is van. Az Unirea mégis jöhet az Arénába játszani a Petrolul ellen, azaz füligjimmysen szólva “itt kitolás esete forog fenn”.         

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Axintele: Răduţă – Cioceanu, Matei, Pavelescu, Sava – Bogorodiţă, Frangu, Critoru, Luca – Ciochină, Ilie.
CFR: Amadio – Szusics, Jaime, Carp, Tiago Lopes – Christian, Veres – Păun, Petrucci, Costea – Doré.