dniproA román tévék számára ugyan holtszezonban csak a juhok léteznek, de szerencsénkre a Dnipro fontosnak tartja szurkolói kiszolgálását, így megnézhettük a CFR első mérkőzését a marbellai Diamonds Cup elnevezésű tornán. Az ukránok 2-0-ra nyertek, mi pedig leszűrhettük a tanulságokat: a klubvezetés nem ismeri az időzónákat, Miriuţă Laci kézivezérléssel irányítja a csapatot, Velayos pedig még mindig itt van.

Játékban nem, helyzetkihasználásban viszont jobb volt az Európa Liga tavaszi idényére készülő Dnipro, látszott, hogy nekik ez már az ötödik felkészülési meccsük, a CFR pedig csak a második. Laci ugyanazzal a 11 játékossal kezdett, mint a Ried ellen, a beígért 1-4-2-3-1 helyett azonban egy érdekes 1-4-4-2-t kaptunk, amelyben Deac és Gabionetta folyamatosan cserélgette a széleket. Próbált letámadni a CFR, a játékstílus azonban inkább Andone reaktív kontrafociját, mint Grigoraş kezdeményező stílusát idézte, Laci minden labdaszerzés után a gyors lerohanást követelte játékosaitól.

Nemcsak ebben idézte Andót az új edző, hanem a folyamatos hangos irányítással: végig hajtotta, buzdította, dicsérte játékosait. Az viszont látszik, hogy egyrészt messze a csúcsforma (az lenne a nagy baj, ha már meglenne), másrészt Ogbura csapatjátékot építeni lehetetlen és felesleges. Egy jó első félidő végén Márió távolról benyelt egy tőle szokatlan potyát, a második félidő cseréi közül pedig csak a jobbszélt többször is jól meghúzó, de túl önzelten Maah tudott igazán hasznos lenni. Negruţ azonban ziccerben a kapusba gyalogolt a labdával, Rada szabadrúgása centikkel mellé ment. Velayost meglepődve fedeztük fel a cserepadon (mi a fenének jött akkor az egyelőre rejtegetett Tiago Lopes?!), beállása után pedig Konopljanka kedvére szólózhatott a bal szélen, ebből aztán jött a végén még egy gól. Folytatás szombaton az orosz Rubin Kazany ellen.

Dnipro–CFR 2-0

Dnipro: Bojko – Fedeckij (Kulakov, 46.), Mazuch (Lobzsanidze, 46.), Cseberjacsko (Douglas, 46.), Vlad (Strinic, 46.) –  Kravcsenko, Rotan (Kankava, 46.) – Szeleznyov (Mateus, 46.), Gama (Giuliano, 46.), Kobahidze (Konopljanka, 46.) – Sahov (Kalinic, 46.)
CFR: Felgueiras – Maftei (Velayos, 65.), Cadú, Piccolo (Rada, 58.), Camora – Gabionetta (Maah, 61.), Djokovic (Muniru, 52.), Monroy, Deac (Costea, 65.) – Ogbu, Batin (Negruţ, 58.).
Gól: Szeleznyov (41.), Kalinic (82.)