cfr_botosani2Az ember egyrészt örül, hogy lassan vége a szezonnak, hiszen ennyi mínuszban jobb otthon kortyolgatni a Morgan kapitányt, mint a stadionban az ócska teautánzatot, másrészt viszont ideges, hogy miért pont akkor jön a téli szünet, amikor végre formába lendült a csapat. Năvodari után Botoşani-t is lefocizta a csapat, a 6-1 és a 3-1 közti különbség elsősorban a két ellenfelet minősíti.

A moldvaiak ugyanis jóval bátrabb és tudatosabb focit játszottak, mint hat nappal korábban a Săgeata, de KVSC lendületét ők se tudták megtörni. 22-1 lett a meccs végére a lövések száma, és csak az volt az dühítő a dologban, hogy az ő együk be is ment. Ment a második oldalon sokáig semmi, Maah és Costea különösen peches volt ezen az estén, Unimatan bíró pedig semmi pénzért nem volt hajlandó 11-est adni, pedig az első hat percben Cadút és Deacot is judo-technikával vitték földre a vendégek, a másodikban meg Rui Pedrót lökték fel büntetlenül.

cfr_botosani3

Fotó: Riti József Attila

A CFR játékában a letámadás tetszett a legjobban, a négy támadó középpályás agresszivitásának köszönhetően a meccs nagyrészében már az ellenfél térfelén előtt megvolt a labdaszerzés, az ebből vezetett lerohanásokból jött Costea kapufája, a Maftei gólját megelőző szabadrúgás és a harmadik találat is. A helyzetkihasználás viszont döcögött, a gólokhoz Perianu hibái is kellettek, az elsőben és másodikban nagyon benne volt a Botoşani kapusa. De amíg ennyi helyzet összejön egy meccsen, a nagy számok törvénye alapján jönnek a gólok is. És amíg nincs Ogbu és Tadé, reménykedhetünk a hasonlóan pörgős fociban.

Így játszotok ti

Felgueiras Jár neki a munkanélküli segély.
kicsi_gol Maftei 8 Hátul okosan játszott, elöl jól kombinált, és fejelt egy fontos gólt.
Cadú 7 Sokáig nem volt dolga, de a végjátékban több kiugratási kísérletet is ő állított meg.
Rada 6 A kapott gólnál túl könnyen fejelték le.
Camora 7 Pazar helyezkedéssel szerzett rengeteg labdát, de a támadásokba csak szünet után kapcsolódott be.
Djokovic 6 Mivel egyetlen szűrő volt, a szokottnál óvatosabban játszott.
Deac 7 Rengeteget futott, az első félidőben ő volt a támadások motorja. A gólpassz azonban csak szabadrúgásból jött össze neki.
kicsi_gol kicsi_le Rui Pedro 8 Szerencsés gólt lőtt, óriási ziccert lőtt mellé, rengeteg pengés megoldása volt. 
kicsi_fel A 82. perctől Hora. Nyolc perc is elég volt neki két távoli lövéshez és egy gólpasszhoz.
kicsi_sargalap kicsi_le Gabionetta 5 A támadóblokk legszürkébb tagja, megint nem volt túl sok kedve focizni. Egyszer villant, de akkor túlcselezte magát.
kicsi_fel A 76. perctől Voiculeţ. Nem érezte a többiek pörgős fociját.
Costea 6 Dominálta a bal szélt, de a lövésekkel most se volt szerencséje: a kapufa és az oldalháló ellen volt.
kicsi_le Maah 7 Mindig meg lehetett játszani, harcolt minden labdáért, de a lövései vagy középre mentek, vagy beleléptek a védők.
kicsi_gol kicsi_fel A 87. perctől Batin. Első labdaérintéséből gólt lőtt, ilyet is rég láttunk.