botosani_kapeA Liga szerint decemberben tavasz van, úgyhogy vasárnap délután elkezdjük a visszavágókat is: a Rednic koporsójába első szögeket beverő FC Botoşani jön a Fellegvárra. A két hátramaradt meccs az ellenfelek alapján nyerhető, és három összekötött győzelemmel azért lehet majd előrelépni valamit. 2013 utolsó hazai meccse lesz, búcsúzni pedig csak szépen szabad.

Július óta sok víz folyt le nemcsak a Szamoson, hanem Szereten is, amely a Vasutas trénerét hamarabb, Cristian Popovici-ot pedig novemberben mosta el. A szezont remekül kezdő, ám az első vereség után összeomló újoncot most a pályakezdő Valeriu Bordeanu irányítja, ám egyelőre szintén sikertelenül: a Botoşani nyolc meccs óta nem nyert, a legutóbbi hetet pedig elvesztette. Nagyon kijött a minőségi tartalékok hiánya náluk, túl szűk és viszonylag idős kerettel tolták végig az őszt ahhoz, hogy jól bírják.

A CFR oldalán most az a kérdés, hogy maradt-e még golyó a csőben a hétfő esti hatos után? Ogbu és Tadé szerencsére most sincs, a mozgékonyabb támadók bevetése egyelőre nagyon bejött Grig mesternek. Ha a csapat képes lesz csak megközelíteni a Săgeata elleni lövésmennyiséget (28), akkor nem lehet kérdéses a győzelem. A nyári 0-0 (és a többi gólszegény meccsé is) fő oka a kevés helyzet volt, a 81 perc emberelőny ellenére. Kíváncsian várjuk, hogy a sérült Munirut ki pótolja a pálya tengelyében: Obiora vagy Sepsi Laci túl óvatos megoldás lenne egy ilyen meccs előtt, Deac vagy Rui Pedro hátrahúzása viszont egy igazi tökös megoldás.

Ezekre a kezdőkre számítunk
CFR: Felgueiras – Maftei, Cadú, Piccolo, Camora – Djokovic, Rui Pedro – Deac, Gabionetta, Costea – Maah. Sérültek: Muniru, Ogbu. Eltiltva: Tadé. 
Botoşani: Curileac – Patache, Poverlovici, Dinu, Acsinte – Tincu, Vasvári – Vraciu, Croitoru, Fülöp – Hadnagy. Sérültek: Petrache, Ghinga, Tănasă.