grigoras_petre_alexA Liga 1 egyik legfeleslegesebb csapata, a Săgeata Năvodari ellen érkezünk el hétfő este a szezon feléhez, Prodan néni legújabb játékszere igazából csak arra jó, hogy férjeura bakáinak még 6 könnyen megszerezhető pontja legyen a bajnokságban. Viszont ha Selymes Tibor is úgy akarja, láthatunk egy apa-fiú csatát.

A tengerpartiaknál játszik ugyanis Grigoraş mester Alex nevű, 24 esztendős csemetéje, akit a Panduriinál még apu dobott be a profi világba. A fiú egy fél évvel tovább bírta az oltyánok között, mint a papa, így tavasszal már játszott egy apja által felkészített csapat ellen (Galac–Pandurii 1-0), aztán ő is váltott. A Săgeatánál eddig sok vizet nem zavart, 3 meccsen 198 percet volt a pályán, gólt nem szerzett.

Năvodari lesz amúgy az 53. csapat, amellyel az élvonalban találkozik a CFR, ilyen időket élünk mostanság, minden évre jut néhány a semmiből frissen felbukkanó, közpénzből összerakott, a tévés jogdíjakra vadászó csapat a Liga 1-ben. A Săgeatát is 2010-ben alapították… Azért van náluk pár ismerős arc, akikkel egy éve még a városi derbyn találkoztunk (V. Dinu, Muzac, Lupu), és hát persze a kispadon Selymes, akinek lassan különleges jelentősége lesz a blogunk történelmében. 2011 júliusában ugyanis ő volt Astra trénere a Kolozsvári Vasutas által is megörökített első tétmérkőzésen, most meg az új felületen is ellene kezdünk. Véletlenek nincsenek. Amúgy Selymes eddig egyszer nyert a CFR ellen: 2010 augusztusában, a Sportullal 3-0-ra, Andrea Mandorlini vesztét okozva. A visszavágón nálunk már Alin Minteuan meccselt (1-1), aztán 2011-ben Jorge Costa már kétszer is elpáholta Balánbánya büszkeségét (2-0, 1-0).

A csapat formájára nem lehetünk büszkék, az utolsó 5 meccsen szerzett egyetlen gól valami borzalmas. Az ellenfélé azonban még rosszabb, az utolsó négyet mind elbukták, idegenben még senkit se tudtak megverni. Nálunk biztosan nincs Tadé és az immár hetedik sárgáját is beszedő Cadú, plusz a hírek szerint Ogbu is kidőlt – a két fekete fiú hiánya várhatóan megnöveli a támadójáték hatékonyságát.

Várható kezdők
CFR: Felgueiras – Maftei, Piccolo, Rada, Camora – Muniru, Djokovic – Deac, Gabionetta, Costea – Maah. Eltiltva: Cadú, Tadé. Sérült: Ogbu. 
Săgeata: Pogacsics – Peteleu, Munteanu, Fl. Popa, Lupu – Achim, N’Doye, Vezan, Tigoianu – Roman, V. Dinu. Eltiltva: Mera.