A Krajova elleni felejtős Szuperkupa-döntőt a regátiak nyerték meg, nulla kapuralövés utáni büntetőkkel. Bánja a kánya, lapozzunk!

Igen, kedves Asztaltársak. Nincs idő ilyen finomságokon rágódni, hogy Sumi mester nem szerzett máris egy trófeát a Főlegvár számára. Inkább az az intő jel, hogy új edzőnk a pálya szélén egy rosszul befújt taccs után majdnem szétpukkant dühében, így valószínűleg karácsonyig néhányszor a lelátóról fogja követni a meccseket. Jó lenne szavazást indítani, hogy szilveszterig hány pirosat inkasszál? Ezt még megfontoljuk, mert “uralkodni bölcsen kell”, ahogyan Fülig Jimmy is mondta, mielőtt bölcsen visszafogta magát a koronatanács ülése közben bevezetendő pálinka-ivás azonnali törvénybe való bepikkelyezésétől.

Szóval az egyébként steril Krajova kihúzta ellenünk a második félidőt is. Az elsőben még mutattak valamit, utána autóbuszt, traktort, tankakadályt, arató-cséplő-kaszálógépet is behúztak a tizenhatosuk elé, és noha Petrila, Rúnar, Deac és mások is serényen munkálkodtak, az a hitvány labda 90 perc alatt csak nem akart legalább egyszer kikötni Pigliacelli hálójában. Lehet, hogy Suminak el kellett volna követnie azt az edzői hibát, amit a juhok elleni meccsen Edy elkövetett? Jelesen, hogy betette és a pályán felejtette Gîdeát, aki bosszúból gólt is szerzett? Bárhogy is történt, tény, hogy most Deac nem tudott kapufás gólpasszt adni Ormányinak, amint azt a vén Banya Luka ellen cselekedte. Némely, a Főlegvári “háturról mejjbe” futballhoz mit sem konyító egyének szerint ugyanis Deac rosszul rúgta azt a büntetőt. Affenét! Kapufás gólpasszt még nem szervírozott, hát majd most: és nyilván bejött, méghozzá ugyanazon kapufa tövébe, hogy lássa a kapus: na, oda szántuk a labdát! 🙂 Ormányi el is értette a célzást, és viszonozta a szívességet, egy Deacnak adott gólpasszal, így a labda másodszor is a vén banya kapujának ugyanazon sarkában kötött ki. Deac viszont azt is tudta, hogy már régóta tartozik Sigúrjonssonnak is egy gólpasszal, hát gyorsan törlesztett, és a labdát éles szögből a hosszúfelső pókhálóba lövő izlandi így lett bálnagyilkosból banyagyilkos. Az exek törvényének érvényeségét próbálgató Sztojan Vranjes barátunk majdnem gólt szerzett, aztán mégsem.

Mondom, mindezek közül egy sem jött össze a Krajova ellen tegnap este. A szétlövéskor nem is annyira Păunt vagy Omranit, hanem sokkal inkább Arlauskist szántam, akinek még az a kegyelem sem adatott meg, hogy ha már kivédte az egyik lövést, az legalább ne kapott volna olyan gellert, hogy úgyis a hálóba pattanjon. De sebaj, hadd örüljenek a regátiak egy napig, nekünk fontosabb dolgunk van: kedden ismét a banya lukába kell gólt rúgni, oszt ha megvan a továbbjutás, és a bányalég végleg eldurran, jöhetünk haza a másik, úgynevezett “küsdég” (=Mititelu-féle) Krajovát móresre tanítani. Hajrá, Fijjugh, a viszontivásra!