Szombaton utazik a lengyelországi Sochocinba a Vasutas, ahol a második edzőtáborozás alatt négy felkészülési mérkőzés is lesz a programban, három lengyel és végül egy szlovák csapat ellen. Megnéztük, hogy kicsodák-micsodák is ezek a mifelénk többnyire abszolút ismeretlen klubok.

Július 2., hétfő: SKS Wigry Suwalki. A lengyel másodosztály előző szezonjának hatodik helyezettje, számunkra legismertebb játékosa a Galac 2011-es bajnokcsapatának középpályása, Laurenţiu Iorga volt, aki a hírek szerint nem kapott szerződést a következő szezonra is.

Július 4., szerda: Jagiellonia Białystok. Messze a legerősebb ellenfél, tavaly és idén is ezüstérmes volt a lengyel élvonalban. Ők az Európa Ligára gyúrnak, ahol a portugál Rio Ave lesz az ellenfelük a második selejtezőkörben. Tipikus soknemzetiségű kelet-európai keret, szlovén, litván, brazil, szlovák, horvát, cseh izlandi és ír légiósokkal. A 11 ezres átlagnézőszámukra irigyek vagyunk, főleg, hogy a Miejeski-stadion szinte pontosan ugyanakkora, mint a főlegvári. 

Július 7., szombat: Warta Poznań. Kétszeres lengyel bajnok ugyan, de az már nagyon régen volt: 1929-ben és 1947-ben. Az előző szezonban harmadik ligás volt, feljutott a másodikba. Kizárólag hazai játékosai vannak, valamint egy csinos szőke modellből lett elnöknő, Izabella Łukomska-Pyżalska személyében.

Július 10., kedd: FK Železiarne Podbrezová (Zólyombrézó). A szlovák bajnokság kilencedik helyezettje, főleg helyi játékosokkal, szerb, horvát, ukrán és holland légiósokkal. Felvidéki futballfüggő forrásunk szerint örültek, hogy bennmaradtak, a legérdekesebb velük kapcsolatban az, hogy sokáig a 2000 és 2002 között az Interben játszó Vratislav Greško volt a klub alelnöke. És van egy ritka hűséges szurkolójuk:

A kiutazó keretről szokás szerint semmit se nyilatkozott a klub, Nouvier vagy Gilvan sorsáról semmi biztosat nem tudunk. Edy Iordănescu azt nyilatkozta, 2-3 játékosra lenne még szüksége.