Ritka nagy megtiszteltetésben részesült Dan Petrescu, a távozó edzőknek korábban sosem adatott meg a hivatalos búcsú lehetősége a klubvezetés részéről, Maurizio Trombetta is magának szervezett sajtótájékoztatót 2008 végén. Most viszont közel egy órát beszélhetett DP, meg is hallgattuk Pálfi Csaba bloggertárssal, mert mondott érdekes dolgokat is.

# A kínaiak ajánlata menet közben megduplázódott, ha benntartja az eddigi 11 meccsén 4 pontot gyűjtő Kujcsou Hengfenget, olyan összeg üti a markát, amire a kékszakállú Wágner úr azt mondaná „annyi pénz nincs is”. Korlátlan költségvetésű csapathoz megy, ilyen ajánlatot egy életben egyszer kap edző. Mission Impossible, de nem lehetett rá nemet mondani.
Szerintünk: Négyszeres fizetéssel és tízmillió eurós nagyságrendű sikerdíjjal nemhogy Strómanék, hanem még egy orosz oligarcha csapata sem nagyon tudna versenyezni. A kínaiak ajánlata megmutatta a CFR helyét a világfutballban.

# Bolit viszi magával, szeretné Deacot is, de erről még zajlanak a tárgyalások. Olyan játékosokat akar, akiket ismer, de a kínai liga szabályai szerint szezon közben csak két légióst lehet lecserélni.
Szerintünk: Szerencsére csak kettőt. A lúdtalpas franciáért nem kár, Deac gólpasszait viszont nehéz lesz pótolni. Cserébe valószínűleg a reális áruknál bagyobb összeget kap értük a klub.

Pálfi-Csaba Sándor kiegészítése: Oka van annak, hogy Boli megy. Most lesz a legjobb korban, Petrescu komplex védőfeladatot adott neki nálunk is. Rendszeresen kilépett a falból és vele passzoltatott többször is. egyformán sajnálom a két távozót. 

# Kolozsváron mindent megkapott amit kért, hagyták nyugodtan dolgozni, egyszer sem szóltak bele a munkájába.
Szerintünk: ha kirúgnak a sárgák, ugye visszavesztek?

# Kikérték a véleményét az utódjával kapcsolatban, el is mondta, de ez nem nyilvános.
Szerintünk: profi hozzáállás.

# Mindenki arról beszélt, hogy milyen szép focit játszott a Craiova és a Viitorul, de 15, illetve 20 pontot vert rájuk a CFR. 2018-ban még barátságos meccset sem vesztett, több tiszteletet érdemelt volna, ő is, a csapat is.
Szerintünk: egész pontosan 16-t és 22-t. Kicsit a sértődöttség is beszélt belőle, de legalább élő adásban beszólhatott a bukaresti médiának.  

Pálfi-Csaba Sándor kiegészítése: Én megértem. Folyamatos ellenszélben nehéz dolgozni és én nem sajnálok semmilyen szívatást a JuhoMédiától.

# A BL csoportkör elérése csoda lenne, a realitás az EL csoportkör. Ehhez azonban olyan szervezett, fegyelmezett foci és nehezen verhető csapat kell, mint eddig, „poétikus” játékkal már a selejtezőben kiesik a csapat.
Szerintünk: egyetértünk.

Pálfi-Csaba Sándor kiegészítése: Messzemenően. Sajnos az EL-szereplés lassan bravúr lesz, a BL meg teljesen más kávéház. Sőt. Más sport.

# Az utódjának nehéz lesz stílust váltani és közben az eredményeket is megismételni, de ha sikerül neki, akkor jó edző.
Szerintünk: sírtok ti még utánam.

Pálfi-Csaba Sándor kiegészítése: Csak akkor fogunk, ha nem folytatjuk a defenzív filozófiát és a következő edzőnk összekeveri Mailatot Sanéval és mindenáron ,,szép” focit akar.

# Szurkol Simona Halepnek a Roland Garroson, de szerinte Muguruza nyeri a tornát.
Szerintünk: maradj a focinál, a teniszhez nem értesz. 🙂

És a végén pár info a felkészülésről, ami más forrásból tudunk: a csapat június 13-án kezdi meg a felkészülést, és 26-án edzőmeccset játszik a Sepsi OSK ellen. Az első tétmeccs július 14-én lesz, a Szuperkupáért Craiován, a bajnokság július 20-án indul, a BL-selejtezőkben július 24-én vagy 25-én kezdünk.