Üveggömbbe néztünk a szezon előtt (na jó, Bogrács Huba inkább a pohár fenekére), és megjósoltuk a 2017–2018-as szezon KVSC-vel és a Liga 1-el kapcsolatos legfőbb történéseit. Eljött az ideje, hogy férfiasan szembesítsük magunkat a jóslatainkkal.

Hányadik helyen végez a 2017/2018-as bajnoki szezonban a CFR? Melyik csapat nyeri a Liga 1-et?
Nyugodtan egybevonhattuk ezt a két kérdés, mert egy kivétellel valamennyien előre megjósoltuk a negyedik bajnoki címet, bár néhány voltak kiegészítő feltételei is ezen jóslatoknak. Jómagam például edzőváltást (is) vizionáltam, ehhez képest McPásztori mester „Bajnok lesz, de télen lesz néhány igazolás” jóslata maga a tökély. Bogrács Huba pedig személyesen garantálta a bajnoki címet, láttuk is, amint szertárosnak álcázva magát átvette az aranyérmet, reméljük, még nem itta el teljesen az árát. A kakukktojás Pálfi Csaba asztaltárs, aki a szisztematikus építkezés jegyében csak harmadik helyre várta a csapatot és a Dinamót tippelte végső győztesnek – valahol neki is igaza lett, hiszen a pincsik fölényesen nyerték az alsóházat.

Meddig jut a Román Kupa 2017/2018-as szezonjában a CFR? Melyik csapat nyeri a Román Kupát?
Na, itt már gyalázatos jósoknak bizonyultunk: a szerzők kétharmada ezt a trófeát is a fellegvári vitrinben látta, de a kételkedők is minimum a legjobb nyolc közé várták a csapatot. McPásztori a Sepsit, RJA a Dinamót látta végső győztesnek, a Craiova–Szeben döntőre senki se számított. Hiába, a kupa kiszámíthatatlan műfaj, a 11-es párbaj pedig még inkább az.

Meddig lesz Pet Rescue a CFR edzője?
Egyelőre három tipp is áll még, bár a távozását még a szezon első felére váró hármunk tippje is jogos annyiban, hogy a kínai sejkek ha csak tavasszal is, de képbe kerültek.

Melyik új igazolás válik be a legjobban?
Szubjektív műfaj, érdekes módon a legtöbben arra az Urko Verára tippeltek, aki ősszel a játékidejéhez képest hasznosan termelő csatár volt, és a kölcsönadását sem igazán értettük. Hoban és Culio megszerzése tényleg telitalálat, RJA tippjének viniciuszos egyharmada szintén az, de a két hatalmas mellélövés (Bokila + Luchin) is tőle származik.

Melyik új igazolás lesz a legnagyobb bukás?
Újabb vegyes kategória, az igazán nagy bukásokat (Bokila, Moutinho, Pelayo) senki sem találta el. Vlad valóban nem tudott kitörni Camora árnyékából, Nistor saját posztján alig játszott (4 gólpassza így is volt), Manea az U21-es szabálynak köszönhetően focizta végig a szezont, Adrian Rus pedig eleve a CFR II-höz jött.

Melyik U21-es játékos játszik majd a legtöbbet?
Öten is eltalálták Maneát, a Hamed és/vagy Coman tippel viszont rendesen mellélőttem. Mentségemre szóljon: nem tudtam elképzelni, hogy a védőguru DP pont a hátsó sorban, saját posztján játszat majd egy gyereket.

Ki lesz a csapat házi gólkirálya a 2017/2018-as szezonban?
Hárman is eltalálták Omranit, aki végül a kupában lőtt góljával egyet rávert a bajnokságban szintén nyolcig jutó Culióra. (Na, őt senki se tippelte!) KEG jelöltje, Deac végül a csapatat kanadai táblázatán lett első 20 ponttal (5 gól, 12 gólpassz, 3 kiharcolt 11-es), Pálfi kollégával kettesben pedig a fapados Adurizt, azaz Urko Verát favorizáltuk. Majd jövőre, mint a juhok…

Kiderül a szezon során a klub valódi tulajdonosa?
Ebben egyedül a magát mesterdetektívnek tekintő Bogrács Huba hitt. Elég problémás, hogy továbbra is csak sejtések és pletykák vannak Strómanékról.

Mely csapatok esnek ki a Liga 1-ből?
A Juventust mindössze az alkoholmámorában Götterdämmerungot vizionáló Huba látta bennmaradónak, a Temesvárt viszont csak RJA találta el.

Az év elején bevezetett meccsekre és gólszerzőkre történő tippelés végeredménye:
bmiky 8 eredmény + 5 gólszerző
Pálfi Csaba-Sándor 4 + 5
RJA 5 + 3
Groteszk Aladár 3 + 1
McPásztori 1 + 2
KEG 0 + 3
Sir Humphrey 1 + 1
Bogrács Huba 0 + 2