Mivel szemernyi kétségünk sincs afelől, hogy a 2019-es Bajnokok Ligája döntőjének egyik résztvevője a Kolozsvári Vasutas lesz a Wanda Metropolitano-stadionban, az utolsó európai bajnoki cím eldőltével azt is meg tudjuk vizsgálni, milyen csapatok ellen vezet az út a madridi fináléba.

Mivel az UEFA ettől a szezontól alaposan átrendezte a BL lebonyolítási rendszerét, nézzük előbb a legfontosabb változásokat:
# A selejtezőkből a korábbi 10 helyett már csak 6 csapat jut fel a főtáblára, 4 a bajnokok ágán, 2 pedig a nem bajnokok ágán.
# A topligák egyik csapatának sem kell selejtezőt játszania.
# Bármilyen fázisban esik ki egy csapat, kap még egy esélyt az Európa Ligában.
# A BL-ből átkerülő csapatok az EL selejtezőiben külön ágat kapnak, azaz ott is csak egymás között játszanak.
# A négy leggyengébben rangsorolt ország bajnoka előselejtezőt játszik, egyetlen helyért.

A román bajnok a második selejtezőkörben kezd, ahol a CFR nem lesz kiemelt, mivel az UEFA-koeffincense mindössze 4,09. Ezt a mutatót az utolsó öt szezon eredményei alapján számolják ki, a CFR-nek pont most esett ki a 2012–2013-as remek BL-szereplés, csupán a 2014-es Jagodina és Dinamo Minszk elleni eredmények számítanak.

Előselejtező (június 26. és 29.), sorsolás június 12-én

Kiemeltek: FC Santa Coloma (andorrai), Lincoln Red Imps (gibraltári)
Nem kiemeltek: La Fiorita (san marinói), FC Drita (koszovói)
Helyszín: Gibraltár.

Első selejtezőkör (július 10-11. és 17-18), sorsolás június 19-én

Második selejtezőkör (július 24-25. és július 31-augusztus 1.), sorsolás június 19-én

Innen lesz nekünk is érdekes a dolog. Mivel alanyi jogon csak a fehérorosz, horvát, dán és román bajnok szerepel ebben a körben, nagy rá az esély, hogy az első fordulóból továbbjutó csapatot kap a KVSC. A két kör sorsolását viszont ugyanazon a napon tartják, a kiemelés előre elkészült, így azt már tudjuk, hogy a Zvezdát, a Hapoelt, a Rosenborgot, a HJK-t, a TNS-t, a Vidit, a Kukësit és a Zrinjskit biztosan nem kapja meg a csapat.

Harmadik selejtezőkör (augusztus 7-8. és 14.), sorsolás július 23-án

Érdekes, hogy a harmadik kör párosításait egy nappal a második első meccse előtt sorsolja ki az UEFA. A továbbjutók mellé itt bekerül a selejtezők legmagasabb koefficiensével rendelkező Red Bull Salzburg (55.50), valamint az AEK Athén (10.00). Ahhoz, hogy a CFR kiemelt legyen, meglepetések hatalmas sorozata kell az első fordulóban – egész pontosan legfeljebb egy kiemelt mehet tovább. 

Negyedik selejtezőkör avagy play-off (augusztus 21-22. és 27-28.), sorsolás augusztus 6-án

Újabb sorsolás közvetlenül a meccsek előtt, az újabb csatlakozók a PSV Eindhoven (36.00) és a Young Boys Bern (20.50).

A nem bajnokok ága csak annyiban érdekes számunkra, hogy egy esetleges kiesés esetén az EL-selejtezőkben már összefuthatunk az onnan kieső csapatokkal.
Második selejtezőkörben: FC Basel, Ajax Amsterdam, PAOK Szaloniki, Sturm Graz.
Harmadik selejtezőkörtől: Benfica, Dinamo Kijev, Fenerbahce, Szpartak Moszkva, Standard Liége, Slavia Prága.

A csoportkörbe jutott csapatok (sorsolás augusztus 30-án):

FC Barcelona, Atlético Madrid, Real Madrid, Valencia CF, Bayern München, Schalke 04, TSG 1899 Hoffenheim, Borussia Dortmund, Manchester City, Manchester United, Liverpool FC, Tottenham Hotspur, Juventus, Napoli, AS Roma, Internazionale, Paris Saint-Germain, AS Monaco, Olympique Lyon, Lokomotiv Moszkva, CSZKA Moszkva, FC Porto, Sahtar Doneck, Club Bruges, Galatasaray, Viktoria Plzen.

A blogszerkesztőség tippjei az első ellenfélre:

bmiky: Nagyszombat közel is van, verhető is.
Bogrács Huba: Malmö. Ők adták a világnak az isteni Zlatant, de még nem kértek érte elnézést. Ezért ez nem maradhat büntetlenül.
Groteszk Aladár: Şerif. Bob Marley miatt: I shot the sheriff, but I did not shoot the deputy.
KEG: Ludogorec, hogy a juhoknak jobban fájjon, amikor Omrani mesterhármasával kiütjük őket. 🙂
McPásztori: Csakis a Celtic. Ha már letipornak, legalább kedves emberek tegyék, ne valami mittudoménmilyenszínárnyalatú oroszok… Nú, págágyíj!
Pálfi Csaba-Sándor: The New Saints, mert a walesi bajnok egy olyan bajnokságból jön amit a Botoşani röhögve nyerne és mert szeretnék brit focit látni a Fellegváron.
RJA: Celtic
Sir Humphrey Appleby: Celtic. Kell-e a köz hű szolgájának, egy igazi angol lovagnak ezen bármit is indokolnia?