Lassan-lassan kijózanodunk az ünneplésből, kezdjük elhinni, hogy tényleg megvan a negyedik bajnoki cím, hogy négy év után visszatérünk az európai kupákba. Az új idény kezdetéig még két hónap van hátra, július 20-án kezdődik a Liga 1 (a Szuperkupának még nincs időpontja), július 24-én vagy 25-én lesz az első mérkőzés a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. Addig azonban van egy kis időnk elemezgetni.

A végső táblázaton egy, a pályán három ponttal volt jobb a CFR, mint a FCSB, kettő azonban elúszott a pontfelezésnél. A szezon, de a korábbi évek során is két fő elmélet vitája zajlott a kommentekben, miszerint:
1) a bajnokságot a rangadókon kell és lehet megnyerni
2) a bajnokságot a kiscsapatok ellen kell és lehet megnyerni

Nos, a CFR sikere valahol mindkettőre rácáfolt. A rangadókon semmi sem dől el, a nyájjal tökéletesen megosztott a pontokon a csapat, négy darab 1-1, még ha mindegyiken megvolt az egyre nagyobb esély a győzelemre. Úgyhogy a bajnokság a többiek ellen szerzett pontokon múlott. A rájátszásos rendszer jellege miatt azonban bizonyos (esetünkben a gyengébb) csapatokkal kétszer, másokkal négyszer játszik mindenki, és ebből a szempontból érdekes az itt látható táblázat.

A „kicsik”, azaz a play-out csapatai ellen ugyanis a juhok öttel több pont szereztek, mint a KVSC (44-39), elsősorban a Botoşani elleni döntetlenek és a temesvári vereség miatt. A play-off csapatok ellen viszont a CFR nyolccal volt jobb (36-28), a Viitorul, az Astra és a Iaşi ellen is több pontot szerzett, mint a FCSB. (Valahol ide lehet még sorolni az alsóházból felfele kilógó Dinamót is, amely ellen szintén a Vasutas szerzett több pontot.) Kirívóan nagy a különbség a Poli elleni meccseken, gyakorlatilag a moldvai gárda volt a mérleg leglátványosabban kilengő nyelve ebben az amúgy kiegyensúlyozott versenyben. A tanulság: ezt a bajnokságot az erős középcsapatok döntötték el, amelyek ellen a CFR sokkal jobb volt, mint az összes vereségét a 4-6. helyezettek ellen elszenvedő FCSB.

Más elemek, amiben a CFR volt a jobb:
# legtöbb győzelem (23 vs 22). Fun fact: a Dinamónak is meglehet a 23, ha az utolsó három meccsét mind megnyeri a play-outban.
# legtöbb első helyen töltött idő: 24 forduló a 36-ból. Nyolc héten át vezetett a FCSB, egy-egy alkalommal a Dinamo és a Botoşani.
# legkevesebb kapott gól (19). Nagyon közel volt a liga abszolút rekordja is, ennél kevesebbet csak a Steaua kapott az 1987–1988-as szezonban, 18-at, kettővel kevesebb meccsen.
# legtöbb kapott gól nélküli meccs (22). Arlauskis 14, Vâtcă 8 meccset védett hibátlanul.
# legkevesebb rúgott gól nélküli meccs (4), a FCSB-nek 5 ilyen volt.
# legtöbb gólt szerző játékos (16), a FCSB-től 13-an lőttek gólt, a Dinamónál eddig 15-en.

Amiben egyértelműen jobb volt a Steli, az a rúgott gólok, tízzel többször találtak be (64-54), négy meccsük is volt, amelyen háromnál többet rúgtak: 7-0 a Temesvár, 5-2 Craiova, 4-0 Medgyes és Voluntari ellen. Petrescu biztonsági focijában már a három gólt is ritka volt (Medgyesen, a Sepsi ellen Brassóban, Temesváron és Giurgiuban jött össze, a Fellegváron egyszer sem), de ismét igazolódott, hogy a védelem nyeri a bajnokságot. A legtöbb rúgott gólja ugyanis minden bizonnyal a Dinamónak lesz, most vannak 63-nál és van még hátra három meccse. Csak az alsóházi legénykedésért nem osztanak érmeket.

A CFR számára a pályán megszerzett 79 pont klubrekord, eddig a 20072008-as bajnokcsapat 76-ja volt a csúcs. Százalékos arányban amúgy az akkor két meccsel kevesebbet megvívó Andone picit jobb is volt a mostani Petrescunál: a pontok 74,5 %-át gyűjtötte be a mostani 73,1 %-al szemben. A mindössze 3 vereség is klubrekord, 2008-ban négy, 2010-ben és 2012-ben is öt vereséget szenvedett a csapat.