Nem is kinyitotta, hanem keményen és hangosan berúgta az aranykaput a Vasutas, a „szokásos” giurgiui győzelem a tavaszi szezon talán legmeggyőzőbb, de mindenképpen legkiegyensúlyozottabb játékával jött össze. És bár a végeredmény „csak” a szokásos Petrescu-védjegynek számító 2-0 lett, ezúttal elmaradt az idegtépő végjáték.

Lövések 16-6, kapura 6-4, szögletek 7-1. Idegenben, egy bronzéremre hajtó csapat otthonában. Pet Rescue a rájátszásban másodszor (és ismét idegenben) vette elő a 4-4-2 gyémánt rendszert, és ismét olyan nyomás alá tudta helyezni az ellenfél védelmét, hogy nagyon gyorsan jött a hiba. És ami még fontosabb: a hibát sikerült is azonnal kihasználni. A CFR félelmetesen koncentrált letámadása olyannyira megfojtotta az Astra játékát, hogy a 38. percig kapura sem lőttek a hazaiak. Közben egy szögletből összejött a második is, 2-0-ról pedig ebben a szezonban egyszer sem vesztett pontot a csapat.

Most sem, ráadásul ezúttal a meccs végéig fenn tudta tartani az egészpályás letámadást. Ami a korábbi meccseken nagyon hiányzott, a kifejelt-kivágott beadásokra érkező második hullám most rettenetesen hatékony volt, még ha az átlövések pontatlanok is voltak. Egyszerűen lehetett érezni, hogy most nem lesz a végjátékban kapott gól, felesleges idegeskedés az eredmény megtartása miatt – még akkor sem, amikor azért szükség volt Arla két nagy védésére.

A play-off jónéhány meccsén voltak kételyeink, hogy megérett-e ez a csapat a bajnoki címre. Vasárnap este elmúltak ezek a kételyek. A CFR játékán egy másodpercig sem érződött az eredménykényszer nyomása, képes volt egy ritkábban használt játékrendszerben is ráerőltetni egy kellemetlen ellenfélre saját stílusát és akaratát. Miközben a nyáj éppen fejben esett szét Iaşi-ban, a Vasutas egy azonos fontosságú meccsen egy pillanatra sem ingott meg.

„Money-time” azaz a pénz ideje – így jellemzi Ambros Martin, a Győrrel immár négyszeres BL-győztes kézilabda-edző a mérkőzések végjátékát, ahol eldőlnek az igazán fontos meccsek. A végén kell jobbnak lenni, s egyelőre a CFR a szezon végén jobb mint a nyáj. Már csak be kell sétálni az aranykapun, de azt se bánjuk, ha hétfő este a Craiova löki be rajta a KVSC-t.

Így játszotok ti

Arlauskis 7 Se fejjel, se lábbal nem tudták meglepni.
Manea 6 A támadójátékát a bedobásokra korlátozta, így hátul is hasznosabb volt.
Vinícius 7 Precízen tisztogatott hátul, elöl kissé váratlanul gólpasszt adott, bár nem egészen szándékosan.
A. Mureşan 6 Az Astra statikus focija ellen könnyedén elboldogult.
Camora 7 Jó szerelések, sok felfutás.
Hoban 7 Többször is váratlanul belépett a támadásokba, egy ilyen akcióból lett meg a vezetés.
 Bordeianu 7 Meglepő volt, hogy kezdett, de nagyon hasznosan focizott, tőle indult az első gól akciója.
 A 61. perctől Djokovic 5. Őt zavarta a legjobban a vizes pálya.
Culio 6 Tizenhatostól tizenhatosig befutotta a pályát, ő diktálta a meccs ritmusát.
Deac 6 Középről indulva mindkét szélre kimozgott, főleg a szélekre adott jó labdákat.
  Omrani 8 Az első perctől kezdve rúgdosták, mégis a mezőny talán legtöbbet futó és legjobb játékosa volt.
 A 85. perctől Ioniţă. Megint lőtt beadás helyett.
  Ţucudean 7 Átvette a vezetést a góllövőlistán.
 A 81. perctől Costache. Két sarkazásos passzal hívta fel magára a figyelmet.