Aki bajnok akar lenni annak nyernie kell a bronzért hajtó riválisok ellen. Mese nincs – jelentette ki önérzetesen Bogrács Huba. Ilyen műfaj a rájátszás – teszem hozzá. Kosárban már hozzászoktam, fociban még tanulom. Mert hiába nem egyenes kieséses itt a play-off, eljön a pillanat, amikor győzöl vagy elbuksz.

Hétfő este óta ismét a saját kezében van a CFR sorsa. Két győzelem kell a bajnoki címhez, bár optimális esetben már hétfő este is meglehet a negyedik, de ez már a nyáj craiovai meccsén műlik. Mi ne szaladjunk ennyire előre, tegyük a saját dolgunk, legyen már a három pont, aztán agyalhatunk a továbbiakon. Az Astrával ugyan szerettünk játszani az elmúlt négy évben, de Mulţescu érkezése ezen is változtatott. Az elmúlt meccseken átálltak egy ötvédős rendszerre, amely egyelőre működni játszik, azóta három győzelem és egy döntetlen a mérlegük, 8-1-es gólaránnyal.

Szóval rohadt kellemetlen meccs lesz, Pet Rescuenak eddig ritkán ment a bunkerfoci ellen, ideje húznia valami váratlant. Szeretnénk tőle valami igazi edzői húzást látni, mint a Viitorul elleni 4-4-2 gyémánt, mert azóta inkább csak a versenyrendszert bírálta. Nem számít, hogy megint utánunk játszik a nyáj, ha nyerünk, úgyis rajtuk a nyomás.

Ha a trónok játékát játszod, vagy győzöl vagy meghalsz. Nincs középút – mondja Cersei Lannister a Trónok harcában. Meghalni ugyan nem fogunk egy pontvesztés esetén, legfeljebb a reményeink egy része. Szóval sokkal jobb lenne győzni Giurgiuban.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Astra: Iliev – Butean, Erico, Polczak, Bejan, Radunovics – Szeto, Dandea – Stan, Matei – Abang.
CFR: Arlauskis – Manea, Vinícius, Mureşan, Camora – Hoban – Deac, Djokovic, Culio, Mailat – Ţucudean. Eltiltva: Boli.

A blogszerkesztőség tippjei
bmiky: 0-2 Deac, Vinícius
Bogrács Huba: 0-5 Culio 5 mindet 11-esből
Groteszk Aladár: 0-1 Vinícius
KEG: 0-3 O3
McPásztori: 1-2. Vinícius fejes, Culio büntető. A 90. percben rúgjuk a győztes gólt, emberhátrányban. DP már a 70. perctől a lelátón.
Pálfi Csaba-Sándor: 0-7 Jánoska, Tzukifiú, Hóban, Ormányi, Túljó és Arlauskis mesterkettes szabadrúgásból
RJA: 0-1 Culio
Sir Humphrey Appleby: 0-0