A saját démonait kell legyőznie elsősorban szombat este a CFR-nek és Dan Petrescunak, ha ez sikerül, akkor meglesz a Craiova elleni győzelem is. Ha nem, akkor szegényebbek maradunk egy álommal, az edző pedig a vártnál gyorsabban gazdagabb néhány tízmillió jüannal.

A juhok elleni döntetlennel matematikailag meglett az európai kupaszereplés, négy év után ismét lesz minimum Európa Liga-selejtező a Fellegváron, mégis keserű a szánk íze. Megint mi lettünk La Fontaine hollója, aki kiénekli a sajtot a saját szájából, ahelyett, hogy jóízűen beleharapna. Erről szólt szinte az egész rájátszás, ezen kéne javítania az edzőnek, ha azt szeretné, hogy az utolsó fordulóig éljen a remény. Ennél többet egyelőre ne várjunk el.

Kérdés, hogy Pet Rescue akar-e változtatni valamit, vagy konokul végigmegy a saját útján?
Kérdés, hogy ő maga hisz-emég egyáltalán a bajnoki címben?
Kérdés, hogy taktikai vagy személyi változásai lesznek a juhok elleni meccsnek?
Kérdés, hogy fejben még a Liga 1-ben vagy már a festői Guiyangban van?

De a legnagyobb kérdés, hogy a Craiova miben hisz? A bajnoki címre már csak elméleti esélyük van (háromból hármat kellene veszítsen a nyáj), miközben a bronzérmüket a Viitorul mellett már azt Astra is fenyegeti. És közben szerdán kupameccsük is lesz Botoşani-ban. Az a serleg nagyon kell nekik, abból a szempontból is, hogy a három romániai csapat közül a kupagyőztes kapja a legjobb besorolást az EL-ben, csak a harmadik selejtezőkörben szállva be. Tavaly belekavartak a bajnoki címért folyó harcba, amikor a B-csapattal álltak ki a Viitorul ellen. Mangia azt mondja, hogy a legjobbjaival áll majd fel, de majd meglássuk, a védelméből azért páran (megint) sérültek.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Arlauskis – Manea, Vinícius, Boli, Camora – Hoban – Deac, Djokovic, Culio, Omrani – Ţucudean.
Craiova: Calancea – Screciu, Kelic, Tiago Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinszki, Bancu – Gustavo, Băluţă, Mitriţă. Sérültek: Mitrovic, Martic, Gardoş.

A blogszerkesztőség tippjei:
bmiky: 1-0 Culio
Bogrács Huba: 5-0 Culio 5 mindet 11-esből
Groteszk Aladár: 2-0 Deac dupla
KEG: 3-0 O3
McPásztori: 2-1 Tzukifijú, Vinícius / Manea öngól
Pálfi Csaba-Sándor: 3-0 Omrani, Tzukifiú, Deac
RJA: 1-0 Tzukifiú
Sir Humphrey Appleby: 0-0