Turbófokozatba kapcsolt a héten a bajnoki címért folytatott szájkarate, de a meccseket egyelőre még a pályán kell megnyerni. Vasárnap este éppen Iaşi-ban, ahol az utóbbi években elég jól ment a csapatnak, és kivételesen most a juhok játszanak a Vasutas előtt. Az idegek csatája is lesz a play-off visszavágóinak köre.

Petrescu a Viitorul ellen tudott újat húzni Deac újrapozícionálásával, de egy két rombolóval játszó csapat ellen, mint amilyen a CSM Poli Iaşi, már jóval nehezebb abban a rendszerben játszani. A Poli ugyan egyelőre nem szerzett pontot a rájátszásban, de pont a két favorit életét meg tudta keseríteni – utána viszont jött két komoly verés. A moldvaiak esetében végig az lesz a kérdés, mennyire hisznek még abban, hogy előrébb léphetnek,

Okos dolgokat nehéz már írni, innen kezdve minden meccsen maximum kell, futásban, játékban, szenvedélyben és higgadtságban egyaránt. És a maximum kell az edzőtől, merjen és tudjon bátran változtatni, ha szükséges. Eltiltástól egyelőre nem kell tartania senkinek, Arlauskis és Hoban tart csak két-két sárgánál a play-offban.

McPásztori mester kiegészítése:
Dzsidzsi tajtékzik, és kideríti, hogy a teljes román bírói stáb magyar bérenc, Burleanu anyai ágon Horthy Miklós leszármazottja, és felterjeszti a szövetséghez azt a követelését, hogy a román centenárium évében csak olyan bíró és partjelző léphessen pályára, aki Burebistáig, de legrosszabb esetben Decebálig visszamenőleg tudja igazolni a dák származását. Különleges engedéllyel Traianus császár zabigyerekei és azok oldalági leszármazottjai is bevethetők, de csak megfigyelői minőségben.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CSM Poli Iaşi: Rusu – Sin, Frăsinescu, Mihalache, Panţîru – Qaka, Cioinac – Platini, Jo Santos, Ştefănescu – Cristea.
CFR: Arlauskis – Manea, Vinícius, Boli, Camora – Bordeianu, Hoban, Culio – Deac – Omrani, Ţucudean.

A blogszerkesztőség tippjei:
bmiky: 1-2 Cristea / Tzukifiú, Omrani
Bogrács Huba: 0-5 Culio 5 mindet 11-esből
Groteszk Aladár: 0-2 Deac dupla
KEG: 0-3 O3
McPásztori: 0-3 Deac akciógól, Vinícius fejes, Culio büntető.
Pálfi Csaba-Sándor: 0-2, Tzuki és Omrani
RJA: 0-2 Ţucudean, Vinicius
Sir Humphrey Appleby: 0-0