Újra rátalált a győztes útra a Vasutas, és végre bevette Ovidiut is, bár a Hagi-família most is megkapta a szokásos 11-esét. Az okokat sokáig kutattam, hiszen egyetlen korty alkoholt sem ittam a nap folyamán, ami ebben a szezonban a kudarc legbiztosabb előjele volt. Eddig. Már-már azt hittem, Bogrács Huba teleportált Pet Rescue testébe, de mint kiderült, ennél azért kicsit egyszerűbben zajlottak a dolgok.

Mivel úgy alakult a napom, hogy csak málnaszőrt tudtam fogyasztani, mint egy bizonyos Róla Elnevezett Kapitány, tartottam a meccstől. Aztán mikor megláttam, hogy a CFR egy hibrid játékrendszerrel (érdekes átmenet a 4-4-2 és a 4-3-2-1-es karácsonyfa között) úgy rohanja le Hagiék családi vállalkozását, mint Sárkány Huang a magánérckutatókat, nem hittem a szememnek. A CFR a keménység legvégső határáig erőszakolta ki és nyerte meg a fizikális párharcokat, a lerohanásokból pedig csak akkor nem lett gólhelyzet vagy éppen gól, ha bejött a Viitorul lescsapdája. A mélységi passzokra nem volt reakciója Haginak, és kevesebb mint félóra alatt eldőlt a meccs.

A CFR edzője azonban csak erre a 25 percre tudott kibújni a bőréből. A 2-0-ás előny aztán azonnal előhozta belőle a pavlovi reflexeket, behúzta a kéziféket és nekiállt befagyasztani a meccset. Az első félidőben könnyű dolga volt a két pofontól még zavartan kóválygó fiúcskák ellen, szünetben azonban Hagi a két szélsője helyett behozott két centert, és erre DP-nek nem volt válasza. A CFR szerencséje a hazaiak türelmetlensége volt, mindenáron 30-on túlról akartak gólt lőni, de ezzel csak a cápáknak ajándékozta néhány labdát. Ha Kovács rigó nem téveszti össze Boli mellét a kezével, akkor nem kellett volna izgulni az utolsó percekben, de végül meglett a három pont és (legalább) egy napra az első hely.

A meccs közben a csapat játékában beállt, ám a szokottnál is radikálisabb változás okát a meccs utáni a blogszerkesztőség körében végzett közvélemény-kutatásom derítette ki: a meccs előtt egyedül KEG cimbora fogyasztott közülünk alkoholt, ám ő is csak egyetlen korty whisky-kólát. Az pedig, még Bogrács Huba szellemét is megidézve, csak egy fél félidő jó focira elég. A tanulság: igyunk többet, ha nyugisabb győzelmeket akarunk.

Camora az új klubrekorder

A vasárnap esti volt Camora 203. meccse a Liga 1-ben, ezzel pedig átvette a vezetést a klub örök-ranglistáján Cadútól (202). A harmadik helyen Marius Bretan (199), a negyediken Cristian Panin (193) áll. Deacnak pedig ez volt a 26., első osztályú meccsen lőtt gólja a CFR színeiben, ennél többje csak Mihai Adamnak (47) és Cadúnak (27) van.

Így játszotok ti

 Arlauskis 7 Tizenegyest védett, még ha be is ment a kipattanó.
Manea 5 Az első félidőben csak őt tudták lefutni a hazaiak.
 Vinícius 6 Most nem volt szükség a fejjátékára.
Boli 6 Nincs szerencséje ezzel a párharccal, júliusban még a Viitorul színeiben öngólt lőtt, most befújtak neki egy vitatható 11-est.
 Camora 6 Erőből megállította aki csak a környékére tévedt.
 Bordeianu 6 Nem csak rombolt, hanem a jobb oldalon a támadásokba is jól szállt be.
 A 71. perctől L. Rus 6. Az átlövések blokkolására jött be.
 Hoban 6 A gyors sárga után visszafogta magát.
Culio 7 Óriási gólpassz után élvezettel fegyelmezte a Hagi-bébit.
  Deac 7 Klasszikus tízest játszhatott az első félidőben, nem is tudták tartani.
  Omrani 7 Inkább szélső volt, mint második csatár, de egyetlen helyzetét belőtte.
 A 88. perctől Costache. A balszélen próbálta minél tovább tartani a labdát.
 Ţucudean 6 Egy gólját nem adták meg, egyről maga mondott le önzetlenül, amikor Omranihoz passzolt. Megúszta a sárgát.
 A 90+2. perctől A. Mureşan. Ennél defenzívebb cseréje nem volt Petrescunak.