Kellemes szombat déli fociélmény volt a válogatott szünetre beiktatott edzőmeccs, és ezúttal kivételesen nem valami alsóbb ligás boxzsák, hanem az ACS Poli jött el a Fellegvárra. A szurkolók kényeztetését ezzel le is zárta a klub, ugyanis mi a fenének kellett pont az árnyékos, ezért jóval hidegebb, és nem a napsütötte oldalt megnyitni annak a párszáz nézőnek?

Összeesküvés-elméletekhez szokott agyunk azt a választ adta erre a kérdésre, hogy Pet Rescue és stábja továbbra is titkos taktikával készül a hátralevő nyolc fordulóra, ezért arra is figyelnek, nehogy valaki kihallgassa, miről beszélnek a kispadon. Amúgy a meccs nagy részében a tavasszal kevesebb játékidőt kapó játékosok voltak a pályán, igazoltan hiányzott a válogatottba behívott Manea, Deac és Tzukifiú, de Arlauskis és Andrei Mureşan is szabadnapot kapott. Meglepő módon, most 1-4-2-3-1-ben állt a fel a csapat, Păun árnyékéket játszott, a játék szervezése és a védelem megbontása pedig elsősorban a szélsők dolga volt. 

A Temesvár formáját és helyzetét jól tükrözi, hogy CFR második sora is simán vágott nekik egy hármast: Gilvan szögletből fejelt gólt, Păun a tizenhatoson kívülről lőtt laposan a hálóba, Jánoska pedig egy szép ellentámadás végén vágta be a harmadikat. A meccs embere azonban nálunk a két gólpasszt adó Mailat. Gilvanról most se derült ki milyen védő, annyira nem volt dolga hátul, Ioniţă feltűnően önző volt, túlzásba vitte a cseleket, Baldé pedig összjátékban jó volt, de sem a kapu előtt nem kapott labdákat, sem megfelelő indításokat. A Temesvár egyetlen lövéséhez és góljához Culio buta lökése kellett.

CFR–Temesvári ACS Poli 3-1

Gólszerzők: Gilvan (28.), Păun (54.), Ioniţă (60.), illetve Vasvári (84., 11-esből)

CFR: Vâtcă (Duka, 46.) – Luchin (Hoban, 68.), Boli, Gilvan (Vinicius, 75.), Vlad (Camora, 60.) – L. Rus (Peteleu, 75.), Bordeianu (Djokovic, 68.) – Ioniţă, Păun (Culio, 68.), Mailat (Dodoi, 75.) – Omrani (Balde, 46.)