Először fordult elő a szezon során, hogy homokszem került Pet Rescue stratégiai gépezetébe, és ebben bizony jócskán ludas az edző is. A CSM Poli Iaşi helyzet nélkül is szinte elvitt egy pontot a Fellegvárról, de a CFR cseréi végül megmentették az időkrízisbe került csapatot.

Stoican erősen tartalékos csapattal kezdett, Mihăescu, Jagodinskis és Zaharia nem tartoznak a CSM Poli alapemberei közé. A nagyon passzív Iasi ellen a CFR letámadása tökéletesen működött, gyorsan jött a vezető gól is, és ha a félidő végén Călin bíró nem nézi el Păun visszahúzását az üres kapu előtt, szünetre meglett volna Pet Rescue kedvenc 2-0-ja.

De nem lett meg, és itt kezdődtek a bajok. Stoican a második félidőben beküldte az addig a Botoşani ellen kupameccsre pihentetett légiósait, DP pedig túlreagálta a veszélyt, és hátrahúzta a csapatot. Pedig a Iaşi meggyengült középpályája ellen lett volna értelme a további letámadásnak, de a CFR inkább a kontrázást választotta. És ez jó darabig működött is, mert hiába volt többet a Iaşi-nál a labda, lövések továbbra is csak Rusu kapujára mentek.

Ám az 1-0- nem 2-0, és amikor a végén Camora 200. Liga 1-es meccsét Kizito elakasztásával ünnepelte, bekövetkezett az, amitől a szezon során oly gyakran féltünk: úgy egyenlített az ellenfél, hogy alig maradt idő az újabb gólra. A csapat azonban elbírta a terhet, és a Deac-Costache duó összehozta Omraninak a helyzetet, a francia pedig bevágta a szezon első 90. perc utáni CFR-gólját.

Pet Rescue orosz rulettje során a szezonban először már a csőben volt a golyó, ám szerencsére végül mégis az ellenfelet terítette le. Gyorsan megtanulhatta, hogy a play-off más műfaj, itt senki sem adja fel az utolsó percig, nem működik a biztonsági foci. Egyelőre azonban a játékosok sokkal jobban bírták idegekkel, mint az edzőjük, akinek sikerült kipofáznia magát a kispadról. A nagyobb baj, hogy ezzel a FCSB elleni meccset is messzebbről nézheti. 


Így játszotok ti

Arlauskis A 11-esen kívül nem ment lövés a kapujára.
Manea 6 A szokottnál több beadása volt, egyszer még lőni is próbált, de azt talán nem kellett volna.
Vinícius 6 Volt már nehezebb meccs is.
A. Mureşan 6 Nem túl gyakori, hogy gólpasszt ad, még ha véletlenül is.
Camora 5 A második félidőben lemaradt párszor Platiniről, aztán egyszer Kizitóról is, ebből lett a 11-es.
Hoban 6 A legfontosabb akcióját megállította egy előnyszabályt nem ismerő rigó.
Deac 7 Mindkét gólnál tőle indult az akció.
  Djokovic 6 Inkább jobbszélső volt, mint középpályás.
 A 85. perctől Costache. Öt perc is elég volt neki egy győztes gólpasszhoz.
Culio 6 Sokat rúgták most is, a szokottnál nyugodtabban viselte.
  Păun 7 Állandóan bement második csatárnak, de a bíró nem látta, hogy visszarántották az üres kapu előtt.
 A 64. perctől Mailat 6. Tükörszélső helyett egy vonalszélső folytatta.
   Ţucudean 7 Most az első helyzetét lőtte be.
  A 73. perctől Omrani 7. Jókor volt jó helyen és jól lőtt.

Fotók: Riti-József-Attila