Vasárnap este a bukaresti derbyn a CFR megnyerte az alapszakaszt, hétfő este pedig megszabadult a Botos Sanyitól a rájátszásban, ahova viszont bejutott az Astra. Ilyen ez a rájátszásos bajnokság, néha focizni sem kell az apró részsikerekért. Szombat este viszont három csapatnak még játszania kell a maradék két play-off helyért, ebből kettőnek egymás ellen, miközben még egy harmadik meccs is befolyásolhatja a sorrendet.

A tavalyinál csak egy fokkal egyszerűbb a képlet, akkor az utolsó fordulóban négy csapat küzdött három helyért az 1-6. csoportban, most hárman maradtak két helyért. A bonyolult egymás elleni eredmények miatt a 41 pontos Astra már nem eshet ki a felsőházból, a szintén 41 pontos Viitorul viszont igen. A Dinamo és a Iaşi egyaránt 39-cel van még versenyben, Botoşani 36-tal viszont már nem juthat fel, mert a direkt eredmény (3-3 és 0-1) miatt a CSM Polit már nem tudja megelőzni.

Viszont egy Medgyes elleni győzelemmel még beleszólhat a küzdelembe, ha a Dinamo is veszít Giurgiuban és a Iaşi is otthon a Viitorul ellen. Ekkor ugyan három 39 pontos csapat lesz a 6-8. helyen, és közülük az egymás elleni meccseken a legtöbb pontot (7) szerző Iasi megy a play-offba, Botoşani (5) és a Dinamo (4) pedig az alsóházba. Ez a legbonyolultabb forgatókönyv, de nézzük az egyszerűbbeket is.

Rájátszásba jut a Viitorul, ha: nem kap ki Iaşi-ban vagy kikap, de a Dinamo sem nyer Giurgiuban.
Rájátszásba jut a Dinamo: nyer az Astra ellen vagy döntetlent játszik, de nem nyer a Iaşi vagy veszít, de kikap a Iaşi és nem nyer a Botoşani.
Rájátszásba jut a CSM Poli Iaşi: legyőzi a Viitorult vagy döntetlent játszik miközben a Dinamo veszít vagy kikap, de veszít a Dinamo és nyer a Botoşani.

Mivel a CFR-t leszámítva még egyik csapat helyezése sem biztos a rájátszás előtt, a play-off programjából egyelőre csak annyi biztos, hogy a Fellegváron az első, második, negyedik, nyolcadik és utolsó utolsó fordulóban lesznek meccsek, a csapat a hatodik helyezett ellen kezdi és az ötödik ellen zárja majd a tízmeccses sorozatot.