Új év, új fiúk, új szponzorok a mezen. Régi játékrendszer és a korábbinál valamivel tökösebb edző. Mivel Culio nem akarta elrontani a blogszerkesztőség többségének tippjeit, és inkább a kapusba lőtte a 11-est, az eredmény is a kiscsapatok elleni szokásos 2-0 lett, a szezon során immár nyolcadszor.

Amikor hétfő délben elkezdett havazni, kicsit megijedtem, hogy az időjárás szeszélye kiegyenlíti az amúgy nagyon egyértelmű erőviszonyokat. De a pályamunkások végül jó munkát végeztek, így a meccset a szép zöld gyepen játszották, és egy percig sem volt kérdés melyik a jobb csapat. Pet Rescue a spanyolországi kísérletezgetés után végül maradt az őszi 1-4-1-4-1-es játékrendszer mellett, de az U21-es helyet Mailat (aki a jó játékával kiérdemelte az Árpika nevet) kapta meg Manea helyett. Nem bántuk. 

Az újak küzül Jánoska és Tzukifiú (szerzői jogok Pálfi Csaba asztaltársnál) kezdett, és egyikük sem okozott csalódást, bár a meccs kulcsemberei végül nem ők voltak. Az őszi focihoz képest jóval magasabbra feltolt, kétsoros letámadás (4-3-3-ban, a középpályáról felváltva léptek fel a szélsők vagy a két belső ember a center mellé) gyakorlatilag megfojtotta a Chiajnát, az ellenfél kapujától 40-45 méterre megszerzett labdát pedig a támadásépítést könnyítették meg. Culio és Árpika voltak a támadások motorjai, a gól is egy gyors labdaszerzés utáni visszatámadásból jött, azt pedig tudtuk, hogy Vinicius fejjátéka kiemelkedő.

Az első félidőben kapura sem lőtt a Chiajna, Djokovic öngól-kísérletén kívül Arla nyugodtan szemlélhette az eseményeket. Egy ex nem ex, gondolhatta Ion Moldovan és behúzta Batin mellé Budot is, aki ránk is hozta a frászt egy felsőlécre küldött fejessel. Árpika azonban gyorsan lehűtötte a chiajnai reményeket, és már az év első meccsén bejelentkezett az Év Gólja címre. Pet Rescue pedig végre nem rendelte el a bunkerfocit 2-0–nál, így még az a csoda is megesett, hogy a CFR végre többet lőtt kapura a második félidőben, mint az elsőben. Culio viszont szezonbeli hetedik 11-esét nagyon kiszámíthatóan lőtte, így a KVSC ellen mindig bravúrokat halmozó Caparco megfogta. Még szerencse, hogy amikor igazán fontos volt, belőtte, ez most nem osztott-szorzott – bár érdekes volt a meccs után hallani az edzőtől, hogy ezután is ő lövi. Pedig Deac lélekben már nagyon készülődött.

Így játszotok ti

Arlauskis 6 Csak a végén akadt némi dolga, Bud fejesénél kisegítette a felsőléc.
Peteleu 6 Sebességben óriási pluszt hozott Maneához képest.
  Vinicius 7 Fejelni nagyon tud, lábbal okozott egy-két izgalmas pillanatot.
Mureşan 6 Neki is volt esélye a gólszerzésre, de kétszer is mellé fejelt.
Camora 7 Remekül összedolgozott Mailattal.
Hoban 6 A csapat letámadása olyan jól működött, hogy ritkán kellett szerelnie. 
  Ioniţă 6 Túlvállalta magát az első félidőben, nem minden csele jött be, a másodikban meg akkor is passzolt, amikor lőhetett volt.
 A 90. perctől Costache. Bemutatkozott ő is.
 Culio 7 Sokáig a meccs emberének tűnt a két gólpasszával, de jött az a fránya 11-es.
 A 87. perctől Bordeianu. Megvan az első CFR-meccse.
Djokovic 6 Majdnem fejelt egy öngólt, aztán elkezdte bombázni a chiajnai kaput is.
 Mailat 8 Nemcsak a gólja miatt emelkedett ki a csapatból, kiválóan focizott.
 Ţucudean 6 A lövéseit blokkolták, de csapatjátékban jó volt, okosan harcolta ki a 11-est.
  A 82. perctől Omrani. Labdához se ért és besárgult.

Fotók: Riti József-Attila