Hétfő este visszatér a foci a Fellegvárra, a CFR nekivág a vágyaink szerint a negyedik bajnoki címmel záruló tavasznak. Amely sokkal rövidebb lesz, mint az őszi szezon volt, kupameccsek hiányában „csak” 4 alapszakasz- és 10 rájátszásmeccset kell megvívni. De mondhatjuk úgy is, hogy 14 döntőt játszunk sorozatban.

Főleg ha azt nézzük, hogy már csak két olyan meccs lesz, ahol nem Top6-os ellenfél jön szembe: most a Chiajna és az alapszakasz végén a Juventus ellen. A Liga adott két nap előnyt a nyájnak a szombati csúcsrangadó előtt, de a medgyesi meccset elnézve ez nem fog számítani. Főleg, ha Pet Rescue megismétli az őszi stratégiáját, és kíméli a húzóemberek egy részét a Concordia ellen. Ennek most nem annyira a pihentetés, hanem inkább az eltiltástól való félelem lehet az oka: Arlauskis, Manea, Bordeianu, Djokovic, Ioniţă és Ţucudean sem kaphat sárgát hétfő este, ha játszani akar a bukaresti akolban. Deac pedig már decemberben kireklamálta magának a szabadnapot. Szerencsére elég bő a keret, van honnan válogatni, és azért ezt a Chiajnát illene bármilyen felállásban megverni. Azért kíváncsian várjuk, milyen játékrendszert akart olyan nagyon eltitkolni Mar(h)a barátunk a spanyol tengerparton.

A Chiajna sokáig kellemetlen vendég volt a Fellegváron, az első öt meccsből csak egyet sikerült megnyerni ellene, de aztán 2016-ban kétszer is 2-0-ra intézte el az ibériai légió: tavasszal János Károly duplázott, júliusban Cristian és Guima köszönt be nekik. Tavaly nyáron két volt csatárunk, Batin és Bud is náluk kötött ki, előbbi egész jó szezont fut a 9 góljával. Szokás szerint a kiesés ellen harcolnak, és bár hat ponttal vannak a vonal fölött, nyugodtak még nem lehetnek.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Mureşan, Camora – Hoban – Costache, Culio, Păun – Omrani, Ţucudean. Eltiltva: Deac. Sérült: Boli.
Chiajna: Vitkauskas – Bărboianu, Marc, Enza-Yamissi, Patache – Bucşa, Babic – Grădinaru, Deaconu, Bumba – Batin.

A Tisztelt Asztaltársak kérésének engedve, ezentúl az előzetesekben a blog összes szerzője megtippeli az adott meccs eredményét és a gólszerzőket.Aztán majd kiderül, mennyire (nem) értünk a focihoz.
bmiky: 2-0 Costache, Vinicius
Bogrács Huba: laza 5-0 Culio 5 mindet 11-esből
Groteszk Aladár: 2-0 Omrani, Păun
KEG: 3-0 O3
McPásztori: 3-0 Omrani, Baldé (csereként áll be), Culio (beveri a Păun által kiharcolt büntetőt)
Pálfi Csaba-Sándor: 2-0 Jánoska, Tzukifiú
RJA: 2-0, Omrani, Ioniţă
Sir Humphrey Appleby: 1-1 Vinicius fejesgól és Manea öngól