…mondhatná kissé morózusan Han Solo, a Millennium Falcon, azaz Ezeréves Sólyom mindenkori parancsnoka, ha rátekintene a KVSC első téli igazolásaira. De ha már őt idéztük, hadd gondolkodjunk el azon, hogy a Messzi-Messzi Galaxis lakói milyen KVSC-t varázsolnának elénk, ha az Erő végre befolyhatna a Hadak Útjára is…

Réges-régen, egy nagyképű Cé, önző Messi egy nem is olyan Messzi Galaxisban… (na itt jön a zene, és következnek a zűrben felbukkanó sárga betűk)… Volt egyszer egy KVSC, azaz Királyi Vágófegyverrel Suhintó Csapat. Miután Palpatine, azaz Darth Sidious (nálunkfelé: Szidi, az Odios) és a galaxist megrontó Tria Non sötét erői szétkapkodták a Királyságot (mert a Hadak Útján a Királyság általában jobban működik a Köztársaságnál), a Királyi Vágófegyvereseket átkeresztelték CFR-re, azaz a Csak Fakarddal Riogatók társaságára. Ezek közül viszont később némelyek a Fakardot Fénykardra cserélték, és ismét elkezdtek a sötét hatalom ellen villongani.

Ekkor történt, hogy a Millennium Falcon sebességét rövid távon überelte az egyik fekete párduc. Mikor ugyanis Csúnya Baka kinézett a Főlegvár fölött átsuhanó Sólyom pilótafülkéjéből – éppen 3 parszeknyi volt még hátra a Sólyom számára mindössze 12 parszeknyi időt igénybe vevő Kessel-futamból – megpillantotta a nézők ámult tekintete előtt a Gépész utca felé iramodó Sou Gou-t, a Csökönyösen Fénykardot Rázók nagymesterét, amint a hiperűrsebességgel száguldó Sólymot megelőzve, no meg a saját labdáját a szögletzászlónál beérve, remek vetődéssel fektében középre ívelte azt, mégpedig úgy, hogy a játékszer a Kessel-futam utolsó három parszekjének megtétele előtt a Sólyom szélvédőjéről pattant be a szemközti kapu jobb felső sarkába.

Micsoda padawan lenne ebből a fiatalemberből – villant át a Sólyom hátsó ülésén terpeszkedő Obi-Wan Kenobi agyán, miközben Han Solo már nekigyürkőzött, hogy kipakolja a Sólyom titkos zugaiba rejtett csempészrakományt, melynek részét képezte Ogbu, a Csuka, Kivuvu, a Bagoly és Edimar, mint Olyan, jól odaszkóccsozva a hipervezérmű főadagolójához, hátha átvesznek valamit a sebesség ideájából. Őket kellene valahogy Jabbára rásózni az aggasztóan növekvő adósság fejében…

Miközben Obi-Wan így mélázgatott, Yoda Mester, akit szintén készületlenül ért a Sólyom szélvédőjéről a vinklibe pattanó találat, hamisítatlanul zöld szintaxissal megjegyezte: „Run and kick the ball this Sou Gou can. Almost shat my pants I have.” És ez nagyon nagy szó volt, hiszen Yoda Mester csak valóban különleges alkalmakkor ölt alsógatyát. Legutóbb Palpatine sikertelen letartóztatási kísérlete alkalmával próbálkozott vele, de telecsinálta, s így megnehezedve, a karmával nem bírta magát a szenátori ülés peremén függve megtartani. Hiába na, ez az ő karma. Karmája. Igazi erő felmutatása helyett csak erőlködött. Most megint várhatott vagy húsz évig, mire felbukkant az a híres Égenkoslató Lukács. Az volt ám a harcos! Mit szépítsük? Apja fia. Nem minden nemzedékben támad olyan. Pont, mint a KVSC esetében.

– Valahányszor elsuhanunk a Főlegvár fölött, mindig megakad a szemem azon a szép zöld gyepen – mondta Leia, akire ha egyszer ránézett az ember, rögtön tudta, hogy a szomszéd (galaxis) gyepe mindig zöldebb. – De szó, ami szó – folytatta nemes mosollyal a hercegnő – kár volna parlagon hagyni azt a szép füvet, nemdebár? Úgy hallom, legutóbb a Boba Fett– és Greedo-féle fejvadászok, meg a Huttokhoz hasonló déli gengszterek akarják hatalmukba keríteni, hogy őket hizlalja kövérre. Át kellene némiképp szervezni ezt a társaságot, különben kárba megy az a sok drága midiklorián, amelyek ott szunnyadnak e tehetséges fiúk ereiben.

Leia mindezt olyan csodás arckifejezéssel és kecses mozdulatokkal adta elő, hogy Han Solo ereiben felpezsdült az összes midiklorián, amelyekben ő különben nem hitt, de a pezsdülést a világért sem tudta volna letagadni. Ilyenkor érezte, hogy az Erő vele van. Nem pontosan olyan Erő, amelyről Yoda vagy Obi-Wan szokott regélni, de Hannak, aki különben sem sokat törődött a részletekkel, nem is az a fajta Erő kellett. Őt nem a kövek emelgetése szokta lázba hozni. Leiát pedig jobb, ha közvetlen módon ő maga emelgeti. Mindenesetre – kizárólag a hercegnő kedvéért – máris asztalhoz ült Landóval és Obi-Wannal, hogy kidolgozzák a Főlegvár galaktikus menedzsment-tervét.

– Vegyük először a csapatot, Master Kenobi. Igaz, hogy nagyon jó a kapus, de a rájátszás szoros lesz. Nem annyira sok gólt kell lőni, mint amennyire keveset kell kapni. Olyan kapus kell, akinek ragad a kezéhez a labda. Tehát Yoda Mestert szerződtetjük hálóőrnek. Ő majd lecuppantja az ellenfél lábáról-fejéről a labdát, lőjék azt bárhonnét.
– All right. Catch the ball I can. Frustrated the enemy strikers will be – zárta le az öreg az eszmefuttatást.
– Lássuk a hátvédsort. Camora többé-kevésbé rendben van. Kell az öreg a háznál – próbált Leia is kedvében járni a szürkészöld kis öregnek, akit csak azért nem neveztek Mars-lakónak, mert a Messzi-Messzi Galaxisban nem volt Mars nevű bolygó. Ezzel együtt erősen látszott rajta, hogy kopaszodik, mint Gombperec, a hídlakó. Főleg, hogy nem is viselt kalapot, mint a Boldogság-szigetek tisztségviselője, aki viszont sokkal tájékozottabb volt e nemes főfedő társadalmi előnyei tekintetében.
– The old man at the house, needed he is – szólalt meg Yoda ismét jelentőségteljesen. – But on the other side, do something we must. És hogy Doors-ostul, akarom mondani ajtóstul rontson a házba, hozzátette: „break on through to the other side, we shall”.

Csú Baka a rá jellemző választékos elokvenciával helyeselt, mire rögtön meg is kapta a jobbhátvédi posztot. Majd legfennebb elfogyaszt néhány kellemetlenebb ellenfelet: ehhez is komoly rutin kell. Persze ragaszkodott hozzá, hogy előtte változatlanul ez a Sou Gou mester száguldozzék a pályán. Ő majd tömi labdákkal, amiket elvesz a pórul járt ellenfelektől. A jelenlévők rögtön megbízták a különben is csak töltelékszerepet betöltő Finnt, hogy mihamarabb kerítse elő annak a rendszernek a térképét, ahová a Huttok száműzték Sou Gou Mestert, hogy még az edzőtábor lejárta előtt visszahozhassa őt. Addig sem idegesíti a többieket a hülye arcmimikájával, amely sokkal jobb volt, amíg a fején hordta a rohamosztagos sisakot.

Belső hátvédnek Han Solo két rathtart ajánlott. Számos végtagjuk előnye, hogy ellenük némiképp nehéz egyértelmű kezezést befújni, arról nem is beszélve, hogy bíró legyen a talpán, aki egy közepesen éhes rathtar ellen bármilyen döntést mer hozni. A védekező középpályát Qui-Gon vezényli, hiszen a mélységi irányítás éppúgy az ereiben van, mint a váratlan ellentámadás megindítása.

Fiatal koruk ellenére a tanácskozók Poe Dameront jelölték a wingback, valamint Kylo Rent a sötét árnyékék szerepére. Az edzői feladatokat Égen-földön Koslató Lukács, vagy – Yoda Mester szavajárásával élve – Young Skywalker végzi majd, hiszen úgyis van némi bepótolnivalója az egykori Ben nevelése dolgában, akinek apagyilkos hajlamait egyrészt kozmikus nagybácsi-balegyenesekkel fogja csökkenteni, másrészt e Darth Vadertől örökölt féktelen dühöt az ellenfelek irányába kanalizálni. Ebben az átnevelésben juthat némi szerep Reynek is, noha őt másodedzőként szerződtetni egyelőre kissé elhamarkodott lépés volna.

A csapat közvetlen erősítése után a vezetés és a menedzsment megújítása következett. A PR-menedzseri szerep vitán fölül Leia Organát illeti, aki változatlanul a klub legjobb arca, de legkiválóbb diplomatája is. Segédként maga mellé veheti Reyt, amíg ő is beletanul a szakmába. Kommunikáció- és médiareferens feladatkörrel C-3PO-t, a stratégiai elemzéssel pedig R2-D2-t bízta meg a galaktikus kupaktanács. Erőnléti edzőként egyértelműen Mace Windu neve merült fel, aki néhány keresetlen szóval köszönte meg a felkérést.

A tanácskozók tisztában voltak azzal, hogy a főlegvári Csakazértis Fénykardot Rázó csapatnak nem akármilyen közegben kell helytállnia, így kooptált néhány olyan figurát is, akik az alvilágban is elboldogulnak. Így kifejezetten a bukaresti médiával való kapcsolattartásért felelős megbízott Jabba the Hutt lett. Amennyiben Bekk Ali, az ellenlábas déli főjuhász és hű csatlósai átlépnék a galaxison belül érvényes illemkódex előírásait, Jabba azonnal útnak indíthat Bukarest felé kettőt a klub hátsó udvarán parkoló, korábban megszerzett, hiánytalan felszereltségű nyolc birodalmi lépegető közül. Ezek irányítását alkalmasint Han Solo és Lando Carlissian, a klub alkupozícióiért felelős stratégiai igazgató, illetve speciális kiküldött látják el. Mi maradt még? Ja, a klubelnökséget meghagyták Gyula bának, mert oda súlyos egyéniség kell, és súly dolgában legfennebb csak Jabba vetekedhetett volna vele, ő viszont szívesebben legyint oda a farkával a déli médiának.

A tanácskozás berekesztéseként Yoda Mester röviden ennyit mondott: Better to see the future is. Kick the ass of Beck Ali and his stupid flock we will.