BÚÉK, Tisztelt Asztaltársak, ha röviden is, de jön a 2018 első posztja. Az új fiúkat hivatalosan még nem jelentette be a klub, ezért nem is reagálunk rájuk, megvan viszont az első távozó, és az alig négyhetes felkészülés programja is.

A rájátszásos rendszer bevezetésével a szövetség kénytelen volt feszegetni a bajnoki szezon határait, ráadásul idén a világbajnokság miatt május közepére le is kell zárni a bajnokságot. Bár a Dinamo-kapus Penedót leszámítva aligha megy valaki a Liga 1-ből Oroszországba, erről elég világosan rendelkezik a FIFA. Így aztán, immár második éve, február első hetében már játszani kell, akármilyensok mínuszban is.

A felkészülés négy hetében javát (január 12–29.) egy valenciai edzőtáborozással tölti a csapat, s ehhez az időszakhoz képest kissé soknak tűnik az öt edzőmeccs. Bár, ha elég bő kerettel megy ki a csapat, akkor valóban jut is mindenkinek játékidő. Az ellenfelek szórása meglehetősen színes, a helyi harmadosztályú Castellón bemelegítésnek tökéletes, a következő három klub stabil európai kupaszereplő szinten van, a pekingi klub pedig lutri, de a pénzügyi erejüket mutatja, hogy a kínai második ligában meg tudták fizetni a 40-szeres ecuadori válogatott Jaime Ayovit.

Január 18., 19:00 CFR–CD Castellón (Tercera División, 6. csoport, 3. hely)
Január 19., CFR–Wisla Krakkó (Ekstraklasa, 8. hely)
Január 22., CFR–Rapid Wien (osztrák Bundesliga, 3. hely)
Január 26., CFR–Videoton (NB I, 2. hely)
Január 28., CFR–Beijing Rehne (most jutott fel a kínai Szuperligába)

Aki már biztos nem lesz a keretben, az Thierry Moutinho, bár a svájci-portugál szélső a Cultural y Deportiva Leonesához megy kölcsönbe, hogy segítsen benntartani a csapatot a spanyol másodosztályban. Nem fog hiányozni.