A karácsonyfa alá a szokásos szezonvégi statisztikai posztot helyezzük el virtuálisan, Tisztelt Asztaltársak, összefoglalva a nagy nyári-őszi menetelést. A számok egyelőre igazolják Pet Rescue esztétikailag minimalista, de eredményekben hatékony fociról alkotott elépzeléseit.

Eredmények: hétszer 2-0, négyszer 1-0, háromszor 1-1, kétszer 3-0, 0-0, egyszer 3-4, 2-1, 3-2, 0-1, 1-2.

Hazai pályán, a Botoşani és Medgyes elleni gólnélküli döntetleneket magában foglaló októberi hullámvölgyet leszámítva, kegyetlen volt a csapat. Senki sem tudott nyerni a Fellegváron, akciógólt is csak a juhok lőttek egyet. Idegenben sokkal gólgazdagabb meccseket játszott a CFR, négyszer is sikerült hármat lőni (Medgyes, Temesvár, Giurgiu, Voluntari), igaz, ebből egyszer négy kapott után. Idegenben és hazai pályán a Vasutas szerezte a legtöbb pontot, annyi kiegészítéssel, hogy otthon a nyáj is 8-3-0-t tudott. A play-offért küzdő másik hat csapat ellen eddig 11 meccsen 21 pont (6-3-2) jött össze, a nyolcadik helytől lefele levők viszont az ACS Polit leszámítva gólt sem tudtak szerezni a CFR ellen: 11 meccsen 28 pont (9-1-1).

 

Azt aligha gondolta volna bárki is, hogy Culio lesz az ősz házi gólkirálya, az argentin három és fél évig tartó első kolozsvári időszakában mindössze 5 bajnoki gólt lőtt, igaz, akkoriban a 11-esek még Cadú előjogai voltak. Mivel Pet Rescue sokat variált a centerposzton, onnan erősen megosztva jöttek a gólok. A 35 gólból 22 volt akciógól, 7 született büntetőből (Culio 6, Deac 1), 4 szöglet után és 3 közvetett szabadrúgásból. Ami érdekes, hogy bal lábbal kétszer többet (18-9) lőttek a fiúk, mint jobbal, emellé jött még 8 fejesgól. A hazai játékosok 10 gólt és egy öngólt (Cânu, ACS Poli), a légiósok 24+1-et (Boli, még a Viitorul színeiben) jegyeztek. Viszonylag kevés, 5 gólt értek el a csereként beállók, ebből Baldé hármat, Andrei Mureşan és Urko Vera egyet-egyet. Deac 10 asszisztja nemcsak a CFR szintjén kiemelkedő, hanem az egész Liga 1 listavezetője is. 

 

Fegyelmi oldalon feltűnő, hogy a nagy lapgyűjtögetők ezúttal a középpályáról kerültek ki, ami jól tükrözi Pet Rescue futballfilózófiáját. Vinicius például egyetlen sárgával játszotta végig az őszt a védelem közepén, de Camora is erősen visszavett az előző évekhez képest. Emberelőnyben kétszer játszott a csapat, mindkétszer Craiova ellen, összesen 63 percet, ennek részeredménye 1-0. Emberhátrányban összesen 25 percet kellett kihúzni, igaz, a Dinamo elleni utolsó percekre 9 főre fogyott a csapat, de ezen időszak részeredménye így is 0-0 lett. A gólok időbeni elosztásánál feltűnő, hogy a félidők elején ritkán szerzett gólt a csapat.

 

Győztes gólok: Culio 4, Omrani 4, Deac 2, Vinicius 2, Urko Vera 1, Djokovic 1, Păun 1
Kiharcolt 11-esek: Deac 2, Păun 1, Mureşan 1, Bokila 1, Omrani 1, Nistor 1
Elkövetett 11-es: Vinicius 1
Kapott gól típus: akció 7, szabadrúgás 2 (közvetlen 2), 11-esből 1, szöglet 3
Eltiltások: Camora és Culio 2-2 meccs, Omrani, Deac, Urko Vera, Hoban 1-1 meccs.

 

A 23 tétmeccsen összesen 26 játékos lépett pályára, fele-fele arányban hazaiak és idegenlégiósok (3 francia, 2-2 portugál és horvát, 1-1 argentin, brazil, litván, spanyol, szenegáli és kongói). Duka a bajnokságban nem, csak a kupában kapott meccset, Manea viszont egyelőre a maximális időt kapta a Liga 1-ben, az U21-es szabálynak köszönhetően. Így aztán Deac mellett övé a legjobb plusz-mínusz mutató is, bár a játékidővel összevetve Păun +16-ja kiemelkedő, főleg, hogy vele a pályán alig kapott gólt a csapat.

*Boli a Viitorul játékosaként ért el öngólt a CFR ellen a 2. fordulóban.
Lecserélések: Urko Vera 9, Deac 8, Omrani 8, Djokovic 7, Păun 7, Culio 5, Moutinho 4,  Nistor 4, Nouvier 3, Baldé 3,  Hoban 3, Peteleu 2, Bokila 2, Vlad 1, Camora 1, L. Rus 1.
Becserélések: Nistor 8, Nouvier 8, Baldé 8, Păun 7, L. Rus 6, Moutinho 5, Omrani 5, Urko Vera 5, Coman 4, Bokila 3,  Mailat 3,Luchin 2, Peteleu 2,  Djokovic 1, Mureşan 1.