Évet értékel a blogszerkesztőség, Tisztelt Asztaltársak, ezúttal mindenki saját szubjektív véleményét osztja meg, de várhatóan a karácsonyfa alá megérkezik majd az őszi szezon objektív, precíz statisztikai alapokon nyugvó kielemzése is. Szokás szerint minden szerzőnk ezúttal is ugyanarra a 11 kérdésre válaszolt.

Bmiky

Milyennek láttad a CFR 2017-es évét? Két különböző félévben, eltérő anyagi és szakmai háttérrel is az eredmény szintjén túlteljesített a klub. A legnagyobb siker mindenképpen a csődvédelem megszűnése, még ha az új adminisztráció úgy szórja a pénzt, mintha nem lenne holnap.
Az év játékosa: 10 gól, 13 gólpassz, 2 kiharcolt 11-es – egyértelműen Deac.
Az év legjobb meccse: az Astra elleni 3-2 tavaszi kiadása.
Az év legrosszabb meccse: holtversenyben a Craiova és a Dinamo elleni hazai 0-3 a tavaszi rájátszásban.
Az év gólja: Deac tekerése márciusban a Viitorul vinklijébe.
Az év igazolása: hiába hozott az új vezetés 20 új játékost, a legnagyobb fogás még a csődvédelem alatt jött össze, Deac januári visszatérésével.
Az év legrosszabb igazolása: Moutinho
Az év kellemes meglepetése: A Jedi Culio visszatért.


Az év csalódása: a júniusi edzőváltás, még akkor is, ha az eredmények Pet Rescuet igazolják.
Milyen posztra és kivel erősítenél a téli szünetben? Jobbhátvéd nagyon kéne, mert Manea egy órási lutri, ráadásul a nyáron lejár a kölcsönszerződése. A Liga 1-ből nem tudok megfelelő opciót, de a portugál piacon biztos akad egy új Tony, Ivo Pinto vagy Túlóra Lopes.
Kire nincs szükség a jelenlegi keretből? Luchin, Vlad, Moutinho a Top3.

Bogrács Huba

Milyennek láttad a CFR 2017-es évét? Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel megvagyok elégedve. Felkelt a napunk.
Az év játékosa: Deac vezér, ne hidd, hogy én nem szeretlek. Tiéd a trón, ha vállalod, mit meg kell tenned.
Az év legjobb meccse: a legutóbbi Dinamo elleni idegenbeli siker. Előtettek fejet hajtunk, fogadjátok hódolatunk!
Az év legrosszabb meccse: az elpanenkázott kupa-elődöntő Temesváron. Uram! Te jónak láttad elszólítani…
Az év gólja: Păun találata a Bukaresti Juventus ellen. Te vagy a legszebb álmunk… Édes úr!

Az év igazolása: Culio. Nagyobb úr ő, mint az Isten. Előtte állva mond, hogy szenved a nép!
Az év legrosszabb igazolása: Manea, mégis mit képzelsz magadról? Gyenge vagy még, elfúj minden szél!
Az év kellemes meglepetése: véget ért a csődvédelem. Gyarló az ember, ha nincsen birtoka, hát nem sokat ér.
Az év csalódása: Miriuţă Laci menesztése. Gyászba öltözött csillagom. Elhagyott a jó reménység.
Milyen posztra és kivel erősítenél a téli szünetben? Teljesen mindegy. Mindenkire szükségünk van, ki a trónra minket vár. Érdekből vagy számításból – mellékes, ha mellénk áll.
Kire nincs szükség a jelenlegi keretből? Manea: nem kérdem én, anyád hol szült világra, nem kérdem én apád ki volt. Csak annyit kérdezek a válaszra várva… Nem, nem azt, amire most gondoltok, hanem azt, hogy azért nála jobb fiatal szélsővédőt nem tudunk igazolni a téli szünetben?

KEG

Milyennek láttad a CFR 2017-es évét? Összességében egy jó év volt. A csapat kijött a csődvédelem alól, az őszt pedig az első helyen zárta. Az európai kupa szereplés elmaradása ugyan némi hiányérzetet okozott, de hát ez most olyan mint a fantom fájdalom. Ellenben Laci menesztése valóban fájt egy kicsit. De ezzel együtt: a pohár inkább tele, mint üres.
Az év játékosa: Deac. Nem csak azért, mert a személyes kedvencem.
Az év legjobb meccse: A piros pincsik elleni legutóbbi győzelem.
Az év legrosszabb meccse: A panenkás búcsú a kupától.
Az év gólja: Azóta se találtam megfelelő hasonlatot Păun a Bukaresti Juventusnak lőtt góljára.
Az év igazolása: Culio. A klublegenda visszatért!
Az év legrosszabb igazolása: Manea.
Az év kellemes meglepetése: a csapat kikecmergett a csődvédelem csapdájából.
Az év csalódása: Miriuță Laci menesztése. Alig két hétre rá, hogy interjút készítettem vele. Vigasztalhatatlan vagyok.
Milyen posztra és kivel erősítenél a téli szünetben? Egyben tartanám a mostani keretet. Manea helyére pedig jöhetne egy spanyol vagy portugál szélső védő. A klub a szokásához híven kukázhatna egyet a spanyol másodosztályból. Nincs senki akinek az érkezésére különösebben vágynék.
Kire nincs szükség a jelenlegi keretből? Manea nagyon kilóg a sorból.

McPásztori

Milyennek láttad a CFR 2017-es évét? Kijöttünk a csőd alól, jött az állatvédelmi őrület. Csőd+őrület=csődület. Ezzel együtt első helyen vagyunk. És ez már bődület.
Az év játékosa: Deac. Repeszti rendesen.
Az év legjobb meccse: április 6-án 3-2 az Astra ellen.
Az év legrosszabb meccse: az a hitvány 3-4 a Temesvár ellen. Mert meg is nyerhettük volna. Ha nem is a legrosszabb, de a legfrusztrálóbbak közül való.
Az év gólja: Nehéz választani. Talán amikor Deac bepöndörítette Păun kapufáról lepattanó labdáját a jászvásáriak kapujába.


Az év igazolása: Culio.
Az év legrosszabb igazolása: Moutinho.
Az év kellemes meglepetése: Állatmenhely még nem züllesztette szét a csapatot.
Az év csalódása: Lacit nem így kellett volna elengedni. Akkor sem, ha a BL neki túl nagy falat. Oda előbb el kell jutni, és ilyen kerettel neki sem lett volna sokkal nehezebb.
Milyen posztra és kivel erősítenél a téli szünetben? Hányszor írjam le még? Renant vissza, mindent vissza! Egyébként pedig jöhetne Ivo Pinto jobbhátvédnek, meg Sougou a jobbszélre. Karácsony lesz mindjárt, nem?
Kire nincs szükség a jelenlegi keretből? Hát először is az összes Mitika azonnal mehet, Marával az élükön. Állatmenhely maradhat, ha megtanul viselk

Pálfi Csaba-Sándor

Milyennek láttad a CFR 2017-es évét? Kifejezetten tetszetős év volt, a csődeljárás nihiljéből előreléptünk legfőbb bajnokaspiránssá, jó volt látni a folyamatot. Az igazolásainkkal nem vagyok túl elégedett.
Az év játékosa: Deac. Stabil, megbízható futógép, rengeteg gólpasszal és posztjához képest sok góllal. Nemigen kérdés, hogy ő vállalta a felemelkedésben a legnagyobb szerepet. (És meg kell említenünk Camorát, aki ugyanez, csak védőben).
Az év legjobb meccse: Voluntari–KVSC 0-3. Röhejesen sima volt, okos volt a taktika, összeért a csapat, a juhász meg fuldokolhatott dühében.
Az év legrosszabb meccse: a bajnokságban a Poli Temesvár–KVSC 4-3. Egyrészt az volt az első vereségünk a szezonban, másrészt kaptunk egy négyest, ami vállalhatatlan. Azon a meccsen derült ki számomra, hogy Mureşan egy felsőházi csapatban alapember lehet, de egy bajnoki címhez nagyon kevés. Kaptunk nagyobb verést, kaptunk ki csúnyábban és fájóbban (kupakiesések), de erre a meccsre gondolok a legrosszabb szájízzel utólag.
Az év gólja: nem tudom, ehhez nem értek, szerintem Cúlio ötödik 11-ese visz mindent.
Az év igazolása: paradox módon ezen a téren rosszul állunk. Szereztünk új játékosokat, de hosszútávra egyet sem. Persze, jó igazolás volt Vera, Deac, Cúlio, Vinícius és Hoban is, de a korukból adódóan 1-2 szezonnál többet egyikük sem fog nálunk játszani. Jó U21-es ifijátékosaink nincsenek, 24-28 éves, felépített játékos szintén nincs a keretben (Baldé, Djokovic és Boli lehetne), így én ezt a kérdést kénytelen vagyok passzolni. Ha mindenképpen választani kell valakit, akkor az év igazolása nálam Arlauskis, sikerült egy ligaszinten elit kapust hoznunk, akiben még 4-5 jó év biztosan van.
Az év legrosszabb igazolása: Szamost lehet rekeszteni a rossz, vagy be nem vált igazolásokkal. Moutinho, Pelayo, Luchin, Bokila (ő legalább elment).
Az év kellemes meglepetése: Djokovic és Boli. Mindkettő mellett elmentünk, amikor az igazolásainkat néztük és ehhez képest mindkettő jól teljesít. Az sem lehet véletlen, hogy mindkettőjük úgy van a keretben, hogy látszólag fegyelmezetlen. Mindkettejükről az a fáma, hogy túl sokat lépnek ki a falból, szerintem ez edzői utasítás. Nagy igazolásnak nem nevezném őket, de kellemes meglepetésnek igen. Ha nemcsak az igazolások számítanak, akkor viszont Omrani. Sokkal fegyelmezettebb, mint volt, nem ugat vissza fölöslegesen, szállítja a csapatnak a gólokat és ezáltal a pontokat, sokat fejlődött mentálisan. Én megmondtam.


Az év csalódása: toronymagasan Alexandru Vlad. Tőle sokkal-sokkal többet vártam. El sem tudom képzelni, hogy miért nem játszik, de epizodistánál ő lényegesen jobb futballista.
Milyen posztra és kivel erősítenél a téli szünetben? Igazi hiányposzt szerintem nincs a csapatban, az ifiszabály miatt Maneát ki sem tudom tenni, de az ő helyére hoznék a legszívesebben egy jobb bekket.
Kire nincs szükség a jelenlegi keretből? Ebből szinte kijön egy kezdő.
Vâtcă – Kapusnak is öreg lassan, ez nem az ő szintje, cserekapusnak ott van Duka, inkább hozzunk egy ifit hramadik számú hálórnek.
Vlad – Róla ne is beszéljünk
Mureşan – Ha 27 éves lenne ezzel a tudással, megtartanám, de már 32.
Luchin – Másik nagy csalódás, a kezdő közelében sincs, és tuti nem olcsó.
Peteleu – Kezdőnek nem lesz elég, cserének maradhatna, de úgyis hoznunk kell egy jobb oldali bekket.
Rus – nem az ő szintje az idei csapat, a jövő évi meg még kevésbé lesz az. Epizodistának persze nem rossz, de itt nem fog kezdeni. Talán ez a legvitathatóbb a felsoroltak közül.
Moutinho – Futottak még kategóriának is a futottak még kategóriája.
Nistor – Ő egy jó zsugás, de a játékrendszerünkbe nem illik. Nem hiszem, hogy Petrescu bármikor is fog 4-3-3 off.-t tolni.
Hamed – Szívesen megnéztem volna hogy mit tud, de Costache leigazolásával nem fog kezdeni jövőre. Persze az is lehet, hogy jövőre a jobbszellő posztján lesz két ifink. Érdekes lenne.
Coman – Jövőre 22, nem védi az ifiszabály és momentán a Liga 1 öt legjobban képzett csatárából három nálunk van. Létszámfeletti, nincs rá szükség.

RJA

Milyennek láttad a CFR 2017-es évét? Szerintem elég jó volt az éve a csapatnak. A maximumot hozták ki. Többet mint ahogy vártam.
Az év játékosa: Ciprian Deac
Az év legjobb meccse: 2-0 idegenben, a Dinamó ellen vagy a 2-1es idegenbeli vereség a Krajova ellen, ahol a vereség ellenére jól játszott a csapat.


Az év legrosszabb meccse: 0-0 Medgyes ellen.
Az év gólja: Deac gólja idegenben, a Voluntari ellen.
Az év igazolása: szerintem Culio
Az év legrosszabb igazolása: Ibrahima Balde, mert nagy a fizetése és keveset játszott.
Az év kellemes meglepetése: Culio. Nem gondoltam volna, hogy a kora ellenére csapata egyik legjobb játékosa lesz.
Az év csalódása: Manea, mert sokat tévedett.
Milyen posztra és kivel erősítenél a téli szünetben? Védekező középpályást, mert Hoban már 34 éves és egy csatárt, mert Urko és Omrani kevés, a többi meg jelentéktelen. Mintegy ki jön, csak jók legyenek. Csatárnak jöhetne Priskin Tamás a Fradiból, mert kellemes emlék köt minket hozzá.
Kire nincs szükség a jelenlegi keretből? Balde, túl nagy a fizetése, Srdjan Luchin, Tiago Mutinho, Coman.

Fotók: Riti József-Attila