Románia legújabb stadionjában zárja az évet a CFR, nemcsak a Craiova csapatával, hanem 17-18 ezer oltyán hangerejével is meg kell majd küzdeni a pontokért. A CSU számára élet-halál kérdés a meccs, ha a juhok után a másik rivális is veri őket hazai pályán, akkor nagyjából kiszállnak a bajnoki címért folyó harcból.

A nyájon kívül más nem nyert ugyan idén náluk, bár a meccseik javát még Turnu Severinben játszották, viszont kiscsapatok (Chiajna, Voluntari) is vittek el onnan pontot. A CFR ugyan nem kiscsapat, de idén szinte minden meccsen megfojtotta az ellenfél támadójátékát. Ha ez most is sikerül, nagy baj már nem lehet, más kérdés, hogy a Craiova egyedi stílust képvisel a Liga 1-ben. Egyrészt a háromvédős rendszere miatt, másrészt, hogy a csatárposztokon támadó középpályásokat szerepeltet Mangia, abból viszont egyszerre hármat is. A Gustavo–Mitriţă–Băluţă trió beindulásai előtt kell lezárni a területet, a wingbackjeik, Martic és Bancu esetében pedig a befele cselezések utáni lövéseket kell blokkolni.

Pet Rescue számára a nagy kérdés, hogyan pótolja a besárgult Hobant? Három opciója van: Mureşan, Rus vagy Djokovic. Ismerve az edzőnk kockázatkerülő gondolkodását, Mureşanra tippelnénk, így ugyanis sem a védősort, sem a támadóblokkot nem kell megbontania. A szezon során ugyan többnyire Rus volt a Hoban cseréje, de ő eddig mindössze kétszer kezdett, és alig 270 percet volt a pályán ebben a szezonban. Djokovic hátrahúzása esetében a középpálya támadórészlegét kéne átalakítani, a magunk részéről szívesen látnánk Deacot középen és két vérbeli szélsőt a pályán, de nem álmodozunk.

Tippelni nem szeretek, de ez azon kevés meccs egyike az alapszakaszban, ahol talán kimondhatjuk, hogy jó az X is. A nyugodt téli szezont viszont egy győzelem biztosítaná be igazán, már ha a román fociban bárki is ismerné a nyugalmast szót.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Craiova: Calancea – Datkovic, Screciu, Briceag – Martic, Mateiu, Zlatinszki, Bancu – Gustavo, Mitriţă, Băluţă. Sérült. Kelic.
CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – A. Mureşan – Deac, Djokovic, Culio, Păun – Omrani. Eltiltva: Hoban.