Öt fordulóval a vége előtt matematikailag is biztossá vált, hogy a CFR idén is a rájátszás felsőházában játszik majd tavasszal. Korábban ilyen hamar még egy csapatnak sem jött össze, az előző két szezon alapszakasz-győztese, az Astra és a Viitorul is a 22. forduló után szerzett behozhatatlan előnyt a hetedik helyezettel szemben.

A csapat ráadásul jó úton halad a pontrekord felé is, hiszen tavaly és tavalyelőtt is 52 pontot gyűjtött az alapszakasz nyertese, nekünk meg már most van 49 és elméletileg még 15-t is hozzátehetünk. De legyen csak tíz, hiszen idegenben játszunk még a két legfőbb üldözővel (Craiova és FCSB), és akkor is maximálisan elégedettek lehetünk az alapszakasszal.

Hogy márciustól kezdve kikkel kell majd megküzdeni a bajnoki címért, az már bonyolultabb. Matematikailag csak annyi biztos, hogy az utolsó három helyezett, Sepsi (15 pont), Medgyes (14) és a Juventus (9) már semmiképpen sem juthat az 1-6. csoportba. Reálisan nézve, a juhok (44 pont) és a Craiova (40) szinte biztosan bejut, a hatodik helytől 7 ponttal lemaradó Iaşi (27) számára viszont már kisebbfajta csoda kéne, a viszonylag könnyebb programja ellenére is. Így aztán, a tavalyi szezonhoz hasonlóan, valójában négy csapat fut versenyt három helyért. Nekik még négy egymás elleni meccsük is hátravan, az Astra egyenesen mindhárom riválisával játszik még, ráadásként a 2018-as évet a Fellegváron kezdi. A CFR-nek a többiekkel már nincs dolga.

A play-offra hajtó csapatok hátralevő meccsei

Botoşani (35 pont): Astra (idegenben), Juventus (otthon), Iaşi (idegenben), Viitorul (idegenben), Medgyes (otthon)
Viitorul (34): FCSB (idegenben), Astra (otthon), Juventus (idegenben), Botoşani (otthon), Iaşi (idegenben)
Astra (34): Botoşani (otthon), Viitorul (idegenben), Medgyes (otthon), CFR (idegenben), Dinamo (otthon)
Dinamo (33): Temesvár (idegenben), Craiova (otthon), Chiajna (idegenben), FCSB (otthon), Astra (idegenben)