Tisztelt Asztaltársak, a kezdőnkbe tévedő szélsők, Omrani fegyelmezettebb játéka és Boli kiváló teljesítménye, na meg a nyáj utolérhetetlen bénázása révén öt pont előnnyel várhatjuk az ACS Poli elleni hazai meccset. Sima papírformának tűnhet, de van azért néhány hátráltató tényező, amit érdemes figyelembe venni.

A csapat körül most sincs minden rendben. Petrescu (Pet Rescue helyett, szigorúan amíg vezeti a tabellát) Baldé kartácsot fegyelmezési szándékkal állítólag kitenné a keretből. A jó Ibrahima nemigen hajt az edzéseken, ez pedig érthető módon nem tetszik az edzőknek. Egyszerűen hangzik, de szerintem jóval bonyolultabb dolog ez, mivel Baldé momentán a legjobb képességű csatár a keretben. Ezt nyilván tudja ő is, gólokat akar szerezni, nyerni akar meg esetleg egy zsíros szerződést, mondjuk a Ligue 1 alsóházában. Ha ilyen háttérrel Petrescu képes motiválatlanná szívatni a csatárát, akkor a hiba nem biztos, hogy csak az egyik készülékben van jelen.

A történelem most nem mellettünk szól. A legutóbbi 4 egymás elleni tétmeccsből egyszer sem sikerült nyerni, pedig kétszer játszottunk itthon. A tavalyi két döntetlen után, kivertek minket a kupából, idén meg Vâtcă potyája után gurítottak nekünk egy mákos négyest. Bár 4-0-ról felálltunk 4-3-ra, ezért éppúgy 0 pont járt, mintha egyet sem lőttünk volna. A szépítést egyébiránt éppen annak a Baldénak a góljaival sikerült összehozni, aki minden valószínűség szerint hiányozni fog.

A Polinál is zavarosak a vizek, játékosaik nem kaptak fizetést hónapok óta, a sportmenedzserük Adrian Neaga pedig pont a meccs előtt mondott le posztjáról a csapat körül levő financiális gondok miatt. Ionuț Popa érthetőnek nevezte a döntést, nekem kicsit menekülésnek tűnik a süllyedő hajóról. A másik hír, hogy Josip Soljic-csal közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. Soljic 15 meccsen 1000 percet kapott idén védekező középpályás poszton, szóval nem egy peremember távozott. Ionuț Popa hamukázott egy sort amikor az okokról beszélt, szerintem a Poli szép lassan eljut oda, hogy el kell engednie néhány kulcsjátékost, hogy könnyítsen a költségvetésen.

A jó hír, hogy a Poli nevű csapatok idegenben fontosnak tartják a rossz védelmet. Jászvásár és Temesvár kapusa is átlagban kétszer nyúl maga mögé egy-egy idegenbeli meccs során (8 meccsen kaptak 16 gólt). A dolog masszív szépséghibája, hogy a temesvári gárda hetet kapott a juhnyájtól egy meccsen három hete, szóval a többin relatíve értékelhető produkciót nyújtott a védelmük. A Viitorul ellen egyenlíteni tudtak, a Juventust viszont nem tudták megverni, ebből kiindulva szerintem ez a Poli most az ,,esélytelenebb” szerepkörben érzi a legjobban magát.

Hogy tudnánk tehát megverni őket? Legkönnyebben egy kocsmában, de Gabi Tamast már nem foglalkoztatja a klub, úgyhogy marad a pálya. A Steaua elleni meccsen egyértelműen látszott, hogy a Poli baloldalon nagyon gyenge. Az első három gól onnan jött valamilyen formában, vagy bepasszolták, vagy egyszerűen lefutották a nagyot hibázó balbunkót. Ha a nagyon lassú Gnohere képes ilyen gólt szerezni, akkor mi is tudunk, feltéve, hogy ezúttal lesz a pályán legalább egy szélső. Deacot midndnképp a jobboldali belső középpályás posztján játszatnám, támadásban, labdakihozatalban egy kontrázható csapat ellen aranyat érhet ha formában van, ha nincs.

Mindent egybevéve Tisztelt Asztaltársak, dacára a hazai pálya előnyeinek ez nem lesz egy könnyű meccs, viszont rettegnivalónk nincs. Szerintem 2-1-re nyerünk, de ne legyen igazam, nyerjünk inkább 5-0-ra.

Ilyesféle kezdőkre számítunk (by bmiky):

CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban – Deac, Culio, Djokovic, Păun – Omrani.
ACS Poli: Straton – Creţu, Bocşan, Melinte, Străuţ – Artean, Vasvári – Ciucur, Curjuric, Bârnoi – Drăghici. Sérültek: Ţigănaşu, Şeroni, Cânu. Eltiltva: Alex Munteanu.