Az az igazság, Tisztelt Asztaltársak, hogy a poszt vezérfonala már órákkal a meccs előtt megszületett, hála a román foci nagy és örök bölcsének. Gigi Becali ugyanis már péntek délelőtt elmagyarázta, miért nem nyerhet Voluntari-ban a CFR, csak egyetlen dologgal nem számolt: KEG bloggertárs már tíz éve erre a meccsre tartalékolt egy palack Misiones de Rengo Carménere-t.

„A CFR sose fog nyerni Voluntari-ban, ott az én szellemen van. Ott a keresztfiam, Pandele a tulaj. Ő majd motiválja a játékosokat, nem tudom mit csinál. A Voluntari jó csapat. A keresztfiam nagyon nacionalista és amikor a magyarok ellen játszik… A CFR magyar csapat.”

A száraz chilei vörösbor viszont a jelek szerint tökéletes ellenszer a román nacionalizmusra, főleg december elsején. Igaz, hogy a városi közszállítási vállalat töketlensége miatt KEG cimbora csupán a kezdés előtt néhány perccel érkezett meg a tévé képernyője elé, így csupán a kezdőrúgással egy időben csúszott le torkunkon az első korty, valószínűleg ezért kellett várni fél órát, hogy jöjjenek a CFR helyzetei. Szó se róla, addig is uralta a csapat a meccset, csak éppen a kapuralövések hiányoztak, de amint hatni kezdett a chilei vörös, átvettük az irányítást a Deac–Omrani páros felett, és ez elég is volt a sima győzelemhez.

Az elmúlt hetekben lehiggadt és megtáltosodott marseille-i a szezon talán legravaszabb gólját lőtte a rövid sarokba, Pet Rescue-t pedig sok mindenért nem kedveljük, de azt el kell ismerni, hogy a vezetés megszerzése után jól be tudja fagyasztani a játékot. Most viszont rá is hatással volt a bor, mert a második félidőben sem állt be bekkelni, hanem folytatta a letámadást, ebből pedig jött még két gól és ezzel együtt egy nagyon sima győzelem. A légiósok nélkül felálló Voluntari nacionalizmusa csupán az Omrani és Culio bokájának rendszeres rugdosásában merült ki, a szülinapos Arlát viszont békén hagyták. Kaput eltaláló lövés nélkül pedig nehéz nyerni, még a leghazafiasabb csapatnak is.

Ha a Dinamo nem nyer hétfőn a Sepsi OSK ellen, a CFR már matematikailag és benn van a rájátszásban. Ha nyer, akkor még kell egy pont a következő hat meccsen. A cél azonban innen kezdve már nem egyszerűen csak az alapszakasz megnyerése, hanem minél nagyobb előny megszerzése a rájátszásra. A juhásznak pedig még sok hasonló jóslatot kívánunk, mert Misiones de Rengo van még elég a 8888-as számú italboltban.

Így játszotok ti

Arlauskis Lövést nem kapott, csak a beadásokat kellett elintéznie.
Manea 6 Végre nem voltak hajmeresztő hibái.
Vinicius 6 Egyszer látványosan összezavarta saját kapusát, de utána pontosan tette a dolgát.
A. Mureşan 7 A hétfői gólja után visszakerült a kezdőbe, higgadt védekezést láttunk tőle.
Camora 6 Az első félidőben szinte minden beadás tőle jött.
Hoban 7 Sokat tett azért, hogy már a középpályán megtörjenek a hazai támadások.
   Deac 7 Lassan lendült játékba, de a második félidőben pazarul focizott.
 A 79. perctől Nouvier. Végre egy percnél többet kapott.
  Culio 6 Addig rugdosták, amíg visszarúgott.
 A 78. perctől L. Rus. Sok dolga már nem akadt.
Djokovic 6 Több hibája is volt, viszont nagy labdát adott a Păun góljánál.
 Păun 7 Látványos és gyors labdakihozatalok után a végén belőtte a helyzetét.
  Omrani 8 Okos gól, okos gólpassz, a meccs embere volt.
 A 83. perctől Baldé. Egy lövése ennyi idő alatt is volt.