Ha van csapat a Liga 1-ben, amelyhez nagyon nem szeret utazni mostanában a CFR, akkor az egyértelműen a FC Voluntari, amelyet itthon mindig rendesen kiporoltak a fiúk (2-0, 5-0, 2-1, 2-0), idegenben viszont három meccsen csak egyetlen pontocskát (2-2, 0-1, 1-2) szerzett tőle. Talán most végre megtörik ez a rossz sorozat is.

Az eddigi három meccs közül az első kettő Bukarestben, a Dinamo-stadionban volt, a 4600 férfőhelyes Anghel Iordănescu-stadionban csak tavaly decemberben lépett először pályára a Vasutas. Élő személyről amúgy bármit is elnevezni szerintem elég abszurd dolog, főleg, hogy a Generálist alighanem csupán az köti városhoz, hogy egy pártban politizált a hírhedt Pandele polgármesterrel.

Könnyű meccs nem lesz, Tudorie sérülése óta ugyan alig lő gólt a Voluntari, de az ellenfél játékának szétrombolásában nagy rutinja van. A legutóbbi kilenc meccsükből csak egyet nyertek meg, így a play-offot lassan elfelejthetik (9 pontot szinte reménytelen behozni 7 forduló alatt az Astrával vagy a Viitorullal szemben), de kiesési gondjaik sincsenek. A veteránbrigádot a minap a 37 éves Sânmărteannal turbózták fel, a középpályájuk lassan egy nyugdíjas-otthonra kezd hasonlítani.

A CFR számára az őszi szezon utolsó három meccse a jelenlegi előny megtartásáról kell szóljon, ehhez most mindenképpen nyerni kéne, mert a juhok a Juventusszal játszanak a hétvégén. Pet Rescue konokul és makacsul megy előre a maga útján, magasról tesz a foci esztétikai szépségeire, de az októberi megtorpanás után megint működik az ellenfelek bedarálására épített játék. És működni is fog, amíg nem az ellenfél szerzi meg a vezetést, mert eddig két ilyen meccs volt az idén (Temesvár, Viitorul idegenben), és azokból lett a két vereség. Legalább Nistor kikerült a kezdőből, de Djokovicsot továbbra is el kell viselnünk, pedig szívesebben néznénk két valódi szélső között egy Deac–Culio párost a csatár mögött.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Voluntari: Balauru – Filipov, Balaur, M. Popescu, Acsinte – Novac, Răuţă – Ivanovici, Marinescu, Olteanu – Bălan. Sérült: Tudorie.
CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban – Deac, Culio, Djokovic, Păun – Omrani.