(Tisztelt Asztaltársak, a poszt késése az én hibám, megtréfált a technika ördöge, vagy a vasárnapi megmagyarázhatatlan események után rám szállt a CIA.) Késve érkeztem a Blériot-ba, Bmiky már ott ült a törzsasztalunknál és (a történet kedvéért) málnaszőrt kavargatott. Ekkor már tudtam, hogy nehéz estének nézünk elébe, hiszen nem lehet Laciékat csak úgy, ukk-mukk-fukk leverni 1 pohár szőr társaságában.

A kezdőről és a taktikáról

Állatmenhely nem hazudtolta meg önmagát, megint feltette egyszerre az öt belső középpályást, aztán csodálkozott, hogy nem megy a csapatnak a támadásépítés. Na de ne szaladjunk ennyire a dolgok ,,elejibe”. Alapjában véve Camora-Boli-Vinícius-Manea védőnégyes ugyanolyan hatásfokkal tette a dolgát, mint eddig, de voltak enyhe változtatások a szerepkörökben: a kölyök sokat futott fel, igyekezett +1 lenni a középpályán, az első félidő elején le is rúgták egyszer csúnyán. Ekkor már világos volt, hogy csütörtök hajnalig játszhatnánk, akkor sem lőnénk gólt, ha Pet Rescue tényleg azt várja Maneától, hogy segítse a támadásokat.

Valódi szélső híján a széleken nem tudtunk előremenni, Omranit nem tudtuk kiszolgálni, pedig hajtott ő becsülettel, besegített a mezőnymunkában, de semmi több, ha 20 méternél közelebb ment a Gyinamó kapujához, fogták öten. Na igen, ez egy hátulütője a szélső nélküli támadósoroknak, nincs aki széthúzza az ellenfél védelmét. A félidő mindenesetre 0-0-al végződött, rengeteg taktikai faulttal és gyakorlatilag nézhetetlen mezőnyjátékkal.

A fordulatról, de nem vagyunk babonások

Mikor a félidei szünetben Mikivel elszívtunk 2 szál cigit (amiből én kettőt, ő egyet sem) megegyeztünk hogy ez így nem mehet tovább. Teljesen világos volt, hogy a csapatnak változtatásra van szüksége, és Miki nem sajnálta ,,felváltani a hetvenöt forintosát”, így málnaszőr helyett jóféle rum került a poharába.

Tisztelt Asztaltársak! ,,Én nem vagyok babonás és nem hiszek a badarságokban, mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti megrontás.” Én Don Fülig di St. James, a Samtantonió szigetek uralkodójának eme bölcsességén nevelkedtem, de ami ezután következett, az engem is megviselt. Az események gyors egymásutánban:

1. Miki kikéri a rumot
2. Petrescu bejelenti a cserét, szélsőt hoz be Nistor helyett
3. Miki kézbe kapja a poharat, innentől a gólig a Dinamó képtelen átmenni a félpályán
4. Miki belekortyol a rumba, Deac és Omrani pedig összehozza az első gólt.

Hat perc múlva lőttük a másodikat, Omrani tálalt Deac elé, akit úgy rúgtrak fel a tizenhatoson belül, hogy szó szerint fejreállt. Culio köszönte szépen és belőtte a hatodik büntetőt is a szezonban, erőből balra a kapufa mellé, ahogy kell. A félidő hátralevő része nem tartogatott sok meglepetést, hacsak azt nem, hogy támadtunk tovább 2-0 után is, nem álltunk vissza. A Dinamó elég kedvetlen volt, cserélgettek össze-vissza hitehagyottan, érezték hogy Miki rumjához ők túl kevesek. A meccs utolsó három megjegyzésre érdemes mozzanata Omrani sárgája egy taktikai faultért, valamint Baldé és Nouvier pályára lépése. Tisztelt Asztaltársak, egy teljesen megérdemelt győzelmet láthattunk, a jobb csapat nyert és mivel ez egy komoly és teljes objektivitásra törekvő blog, soha nem írnánk le, vagy mondanánk ki, de Miki behúzta a meccset.

Így játszotok ti:

Arlauskis 6 Nem hibázott, megfogott mindent amit meg kellett, magabiztos volt a tizenhatoson belül is.
Manea 5 Új szerepkör, új hibák, mondjuk nem értem miért kell támadnia. 
Vincius 6 Jól elkésztett házifeladat.
Boli 5 Ő volt a legbizonytalanabb a 4 védő közül, de sokat nyom a latban hogy nem kaptunk gólt.
Camora 6 A megszokott minőség, a megszokott hőfokon.
Hoban 6 Jól szűrte a középpályát és volt egy jó lövése is.
Deac 8 Mindkét gólban benne volt, és hasznosan is játszott végig.
 Djokovic 5 Ő is hozta amit kell védekezésben, de támadásban néha katasztrófa.
 A 89. percől Nouvier. Csakhogy meglegyen a három csere. 
 Culio 6 Belőtt egy tizenegyest, ezen kívül viszont nem csinált semmit a mezőnyben
 Nistor 5 Állatmenhelynek szóljon valaki, hogy nem szélső és sosem lesz az.
 Félidőben Păun 5 Nem csinált semmit szegény egy félidőn keresztül, de egy ilyen meccsbe nehéz beszállni. 
   Omrani 8 Nagyon akart, sikerült is neki, mindkét gólban benne volt és fegyelmezett volt végig.
 A 84. perctăl Baldé. A sárga után logikus lépés.