Karácsonyig még több mint egy hónap van hátra, de a CFR már megkapta az első idei ajándékát, egyenesen Iaşi-ból, ahol lebőgött az októberben még csúcsformában pörgő nyáj. Itt a lehetőség a visszaelőzésre, ehhez csak az elmúlt tíz év hagyományait kell tovább ápolni, és elverni Bukarestben a Piros Pincsiket.

Általában menni szokott, a tavaszi rájátszás csak a szabályt erősítő kivétel volt, előtte évekig nyerni járt a Dinamóhoz a Vasutas. A Laci-faktort is elfelejthetjük lassan, ez már nagyon nem az ő csapata, hanem Állatmenhelyé, akitől csak annyit várunk, hogy találja meg a góllövő csatárát, mert a válogatott szünet előtti pontvesztések fő oka a gyatra helyzetkihasználás volt. Egy ilyen meccsen inkább mélységben jól indítható Baldé vagy Omrani a megoldás, mint a statikusabb Urko Vera, mert a bunkerfoci nem jellemző a Dinamóra, bármilyen nagy legyen is náluk a káosz. A másik kulcskérdés a türelem, mert Laci egy gyatra erőnlétű csapatot örökölt Contrától, amely idén eddig már tucatnyi gólt kapott az meccsek utolsó 30 percében. A harmadik Mailat esetleges szereplése, de nincs akkora szerencsénk, hogy máris kiváltsa Maneát az U21-es helyen.

A Dinamo gólaránya a 60. perc után: 10-12
A CFR gólaránya a 60. perc után: 10-5

A Dinamónál a legnagyobb kérdés, ki fog játszani náluk az újabb piálós botrány résztvevői közül. Minket talán leginkább a hírek szerint a Fellegvárra tartó Costache értint, abban mindenképpen biztosak lehetünk, hogy akár pályára lép, akár nem, a regáti lakájmédia legyártja a számára legmegfelelőbb összeesküvés-elméletet vele kapcsolatban,

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katszikasz, Oliva – Mahlangu, P. Anton – Hanca, Rivaldinho, Salomao – Nemec.
CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban – Deac, Nistor, Culio, Păun – Omrani.