Miközben Pet Rescue és állandó jellegű tettestársai egy flekkenezéssel és sörözéssel egybekötött bulifocival próbálták lefizetni megbékíteni a szurkolókat (nem mentünk el, mert egy flekkennel és egy sörrel még Bogrács Hubát sem lehet megvenni, nemhogy a teljes blogszerkesztőséget), Gyulabá teljesen váratlanul bejelentette, hogy a CFR négy évre szerződtette az Árpád névre is hallgató fiatal temesvári szélsőt.

Namármost novemberben elég ritkán igazolnak a csapatok, mivel nincs átigazolási időszak, így csak klub nélküli játékost lehet szerződtetni, akiknek többsége nem véletlenül klub nélküli. Az ifiválogatott Mailat (az ősei alighanem még Majláthok voltak) viszont éppen ilyen, miután a fizetése elmaradása miatt szerződést bontott az ACS Polival. Elsősorban a kora miatt jó fogás, hiszen végre egy olyan U21-es szabálynak megfelelő játékos került a klubhoz, akinek már jó másfél éves tapasztalata van a Liga 1-ban, és ezzel veszélyezteti az egyre jobban visszaeső Manea helyét a csapatban. Bár Temesváron többnyire a balszélen játszott, mindkét oldalon bevethető, elsősorban a sebességére építő játékos került a Fellegvárra.

Ide kapcsolódik, hogy a bukaresti sajtó szerint a CFR a Dinamo lerablására készül a télen, Valentin Costache és Adam Nemec csomagban érkezne, sőt, előbbi már alá is írt. Hát Mailat érkezésével a szintén szélső Costachéra akkora szükség már nincs: jóval balhésebb figura és komoly pénzt is kell fizetni érte, a szlovák centernek pedig egyelőre roppant gyenge szezonja (18 meccs, 3 gól) van és mindhárom jelenlegi csatárunknál idősebb. Összehasonlításként Baldé 9 / 4, Urko Vera 13 /4, Omrani 12 / 2 + 1 gólpassz és 1 kiharcolt 11-es. Nem kimagasló számok, de még mindig jobbak, mint amit Nemec összehozott.

SEBASTIAN ÁRPÁD MAILAT

Született: 1997 december 12., Temesvár
Állampolgárság: román
Poszt: szélső
Nevelőegyesület: Temesvári LPS Banatul
2015–2017 Temesvári ACS Poli 42 meccs / 6 gól
Válogatottság: Románia utánpótlás (U17, U18, U19) 18 / 2