Jól jegyezzük meg, Tisztelt Asztaltársak, egy fordítva megítélt taccs döntötte el javunkra a meccset, mert a CFR természetesen Rădulescu bírót is lefizette. A Poli Iaşi kispadja által levágott hisztit persze azonnal átvette a bukaresti lakájmédia, nehogy már elismerjék, hogy a háromszor többet kapura lövő (15-5) kolozsvári csapat megérdemelten nyert.

Mert ezt a győzelmet megérdemeltük. Nem játszott ugyan sokkal jobban a csapat, mint a Botoşani vagy a Medgyes ellen, de sikerült végig diktálni a tempót, megalkuvás nélkül küzdöttek és ami a legfontosabb: sokkal pontosabban lőttek a fiúk. A meccs elején ugyan nem tudtak még élni a szabadrúgásokkal, csak aztán Deac, Camora vagy Culio tekerései már nagyon közel jártak a sarkokhoz, két kapufa után pedig Deac végre beragasztotta a labdát a jobb felsőbe.

Pet Rescue frusztrációja ezúttal végre nem látszott a csapaton, a legjobban az tetszett, hogy 1-0 után is megmaradt az egész pályás letámadás, így a Iasi csak a legvégén, felívelésekből tudott eljutni a kapunkig, de ott Arlauskis féllábon is helytállt. Ami nem tetszett, az a csapat féloldalassága volt: amíg a bal oldalon a Camora–Culio–Păun háromszög szépen kombinált, a jobb oldalon Deac sokszor egyedül maradt és egyéni akciókra kényszerült. Manea támadójátéka most is a nullához konvergált, az elmúlt tíz évből nem is emlékszem olyan fellegvári szélsővédőre, aki ennyire rosszul adjon be. Még a Gépész utcára labdák százait kirugdosó Tony da Silva is meccsenként egyszer megtalálta a csatárok fejét.

Stoican hisztije miatt azonban ez a meccs se a fociról és Deac pazar góljáról marad emlékezetes. Az egyre abszurdabb román foci rég nem a játékról és a játékosokról szól, hanem a meccsek utáni pofázásról, ezt sikerült most egészen új szintre emelni a Iasi idén már harmadszor kiállított edzőjének. Nehogy már kiderüljön, hogy azért vesztettek, mert egyszerűen jobb volt az ellenfél.

Így játszotok ti:

Arlauskis 7 Az első igazán jó kolozsvári meccse, sérülten is volt két bravúrja.
 Manea 4 Túl könnyen megkerülték.
Vinicius 7 Korrigálta Manea hibáit, utolsó védőként voltak pontos szerelései.
Boli 6 Főleg a fejjátéka volt hasznos.
Camora 6 Szokása szerint felszántotta a balszélt.
Hoban 5 Szokatlanul hátul játszott, néha ötödik védő volt.
 Deac 8 Nemcsak a gólja miatt a meccs embere, addig is neki voltak a legveszélyesebb lövései.
 Nistor 5 Keveset volt játékban, így is volt egy kemény lövése.
 A 81. perctől Djokovic. Fel se tűnt, hogy a pályán van.
Culio 6 A szokottnál többet lövöldözött.
 Păun 6 Gólt érdemelt volna a kapufája, így csak „gólpassz” lett belőle.
 A 67. perctől L. Rus 6. Rombolni küldték be, azt jól csinálta.
 Omrani 6 Rég játszott ennyire önzetlenül.
 A 84. perctől Baldé. A letámadásban volt hasznos.

Fotók: Gábor István-Gábor