„Jaj, Uram, lődd le!” (Vai, Doamne, împuşcă-l!) – kiáltott fel a Gépész utca sarkán egy kíváncsi taxisofőr, amikor megtudta tőlünk, hogy a CFR gólnélküli döntetlent játszott Medgyessel. Reakciójában jóval több spontaneitás volt, mint a csapat játékában, és jóval több őszinteség, mint a bűnbakot ezúttal a játékvezetőben megtaláló Pet Rescue meccs utáni értékelésében.

A helyzet ugyanis az, Tisztelt Asztaltársak, hogy a CFR edzője pillanatnyilag éppen Kőműves Kelement vagy Manole mestert játszik, csak neki nem egyetlen éjszaka alatt omlik le a nappal felépített vára, hanem októberben rombolja le, amit július-augusztus-szeptemberben összerakott. A népi balladákban ilyenkor emberáldozattal erősítik meg a falat, így jelen esetben is joggal vetődik fel a kérdés: ássuk-e el Pet Rescuet a főlegvári stadion kezdőkörében?

Meglehetősen radikális, és súlyos büntetőjogi következményeket felvető megoldás volna. A közönség ugyanis már látja, hogy valami megtört a csapatban a hónap eleji válogatott szünet óta: az elmúlt két hétben nem tudott meccset nyerni a csapat és 390 percnyi játék alatt egyetlen gólt lőtt. A kérdés az, hogy Strómanék látják-e és lépnek-e valamit. Korábban a Tulajdonos, Aki Már Szurkoló Sem ilyen esetben többnyire megküldte a selyemzsinórt az edzőknek, Gyula bá révén jelentve be, hogy maximálisan megbíznak benne és hosszú távra terveznek vele. Ilyen esetekben mi már rutinosan írni kezdtük az adott tréner búcsúposztját, mert másnap rendszerint be is mutatták az utódát.

Jelenleg azonban annyira nem látszik, hogy Pet Rescue kinek is felel az eredményekért, úgyhogy fogalmunk sincs a várható lépésekről. Pedig lépni kéne, mert Deac és Culio hiánya nem felmentés a Gaz Metan elleni 0-0-ra. A kreativitásuk ugyan fájóan hiányzott, de a még a mostani bénítóan körülményes és kiszámítható passzolgatással, majd a végjáték valamivel veszélyesebb ívelgetéseivel is verni kellett volna a medgyesi antifutballt. 14-1 volt a lövések száma, 6-1 a kaput eltalálóké, 14-0 a szögleteké és semmi gól. Igaz, kakaó csak Păun kapufájában és Djokovic szabadrúgásában volt. KEG cimbora, aki hozzám hasonlóan forralt borral melegített (szóval rajtunk megint semmi nem múlott, Tisztelt Asztaltársak!), úgy foglalta össze a meccset: az altató taktika csak félig jött be, mert a közönség elaludt ugyan, de a medgyesi védelem nem.

McPásztori kiegészítése:
Most konkrétan egy szakmailag kb. Laci-kaliberű edző bekkelte ki a KVSC-t, pedig egyéni tudás tekintetében szinte minden poszton jobb játékosaink vannak. Ennyit jelent a frusztráció, illetve az edzői szaktudás mellett a motivációs és nyugtató hatású mentori fellépés. Nekem végig úgy tűnt, hogy a fiúk görcsösre vannak „szekálva”. Állatmenhely nem az edzőjük, hanem kb. az anyósuk lett.

Öt meccs van még hátra az őszi szezonból, de a Trónok harca szereplőihez hasonlóan mi is nagy úgy érezzük: közelít a tél a Fellegvárra.

Így játszotok ti:

Arlauskis Két beadás lehúzása és négy hazaadás elrúgása után a legvégén kapott egy lövést is.
Manea 4 Mindenhonnan gólt próbált lőni, csak a kaput nem találta el.
Vinicius 6 Amikor egy középhátvéd irányít, akkor nagy baj.
Boli 5 Alig akadt dolga.
Camora 6 Hajtotta előre a csapatot, ahogy egy kapitányhoz illik.
 Hoban 4 Meglepően sokat és feleslegesen cselezgetett.
 A 61. perctől Coman 4. Még egy erőltetett kényszerszélső.
Păun 6 Neki legalább voltak ritmusváltásai és váratlan megoldásai.
Nistor 5 Sikertelenül próbált áttörni a Medgyes dupla védőfalán.
Djokovic 4 Egy jó lövésen kívül semmi.
 Moutinho 4 Most se zavart sok vizet.
  A 61. perctől Omrani 5. Sok szabadrúgást harcolt ki a végén.
 Urko Vera 5 A lövések fele tőle jött, bár igazán tiszta helyzete nem volt.
 A 73. perctől Baldé 4. Megint eltűnt a védők sűrűjében.

Fotók: Riti József-Attila