Canossa-járás: IV. Henrik német-római császár (1053 és 1105 között uralkodott) vezeklő zarándoklata az itáliai Canossa váránál 1077 januárjában, hogy VII. Gergely pápát rávegye kiközösítésének visszavonására. Henrik vezeklőcsuhában, mezítláb jelent meg a téli hidegben a vár falainál, és három napon át fedetlen fővel várt a kapu előtt, amíg a pápa elé járulhatott.

A CFR edzője ugyan feloldozást még nem nyert a közönségtől, de hát csak egy napja próbált enyhíteni a főlegvári nézők önérzetét jócskán megsértő szavain. Egy Viitorul elleni siker már sokkal sikeresebb lépés lenne a megbocsájtás felé, főleg ismét ki tudná javítani a csapat szerkezeti hibáit, mint tette azt júliusban, az első Botoşani elleni pontvesztés után. Akkor sikeresen kukába dobta a merev 4-4-2, most viszont elsősorban azt várjuk tőle, hogy a középpályán széleire valódi szélsőket (Deac, Păun, Nouvier) tegyen. Az ugyanis látványosan lelassította a csapatot, amikor egyszerre 5 box-to-box középpályással állt fel a center mögött.

Könnyű dolga nem lesz, utoljára több mint három éve tudta megverni idegenben a CFR a Viitorult, Deac és Tadé góljaival. Azóta három meccsen csak 1 pont jött össze Ovidiuban, úgy, hogy Hagiék nem tudtak akciógólt lőni a CFR-nek, viszont kaptak öt darab 11-est. A nyári kiárusítás után amúgy lassan elkezdtek életjeleket is mutatni, hazai pályán a juhokat is elverték, szóval nem lesz ez egy könnyű meccs, még ha a fogadóirodák a CFR-t is látják esélyesnek, de elég nagy szorzóval (2,10). Abban viszont nyugodt lehet a mimózalelkű borzocska, hogy ezúttal nem fog kritikai tartalmú bekiabálásokat hallani.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Viitorul: Râmniceanu – D. Lopez, Ţâru, Horj, De Nooijer – Vână, Cicâldău, Ganea – Chiţu, Eric – Ţucudean. Sérült: Casap. Eltiltva: Mladen.
CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Deac, Culio, Hoban, Djokovic, Nouvier – Baldé. Eltiltva: Urko Vera.