Tisztelt Asztaltársak, jelentem: nyugaton a helyzet változatlan. Még mindig favoritok vagyunk, még mindig nyerünk és a Sporting Berbec országos médiaszolgálata is egyre keserűbb szájízzel veszi tudomásul, hogy idén nemigen osztunk lapot Zsizsi nyájának. A Voluntari elleni kalács bukta például (amennyiben sikerül bedarálni a Botos Sanyit) 6 pontra növelheti a különbséget, ami 14 forduló után gyönyörű, akár egy tál fasírt.

Ez a különbség, kérem szépen, a nyáj és köztünk. Mi minden meccsen ugyanazt le tudjuk hozni kottára, a bukarestiek viszont ingadoznak a ,,katasztrófa” és az ,,egész jó” között. Persze ezzel a döntetlennel náluk nincs semmi baj, majd szépen megmondják a házi újságíróiknak, hogy írjanak cikket arról, hogy az Eurépa Ligára tartalékoltak.

A vasárnapi esti meccsnek van egy komoly apropója. Szezon elején, amikor először fogalmazgattuk meg az elvárásainkat és először mondtuk ki, hogy bajnokságot akarunk nyerni, rögtön kaptunk az arcunkba egy nem kívánt döntetlent Botoşani-ban, ami egyszerre volt kellemetlen és érthetetlen, lévén hogy 4-4-2-ben álltunk fel, ami elvileg Petrescu kedvenc és legjobban ismert formációja. Emiatt váltottunk a 4-5-1-re, és ezt illene ,,meghálálni” egy 2-3 gólos győzelemmel. A középpályánk jóval stabilabb, mint akkor volt, most három belső középpályással operálunk, jobbak a csatáraink, nagyobb az önbizalmunk, Petrescu is nyugodtabb, szóval minden adott ahhoz, hogy egy jó meccsen nagyon megverjük ezt az alapesetben alsóházi Botoşani-t.

A kapus szerintem nem kérdés, a védősorban én Viniciust és Bolit kezdetném középen, ugyanúgy ahogy a Juventus ellen is. A Hoban–Culio–Deac belső középpálya adott, a két szélső viszont kérdés, nálam Nouvier és Păun, Petrescu talán húz valami mást, ezt nehéz eldönteni.

A vasárnapi kezdővel kapcsolatban a legfontosabb kérdés az, hogy Baldé vagy Vera fogja lőni azt a két gólt, amivel nyerünk. Én Verát kezdetném, neki kevesebb terület kell, mint Baldénak, ez pedig egy mélyen védekező és egyetlen szegény, magányos és sápadt pontocskára ácsingozó középcsapat ellen nagyon fontos tulajdonság, de valószínűleg a szenegálival is nyernénk.

Ha Petrescu egója elérné a csillagokat, elképzelhetőnek tartanék egy olyan forgatókönyvet is, hogy feláll 4-4-1-1-ben, és az ék Vera sávot nyitna támadáskor a bemozgó Baldénak. Összehangolt csapatmozgás szükséges ehhez, de mindegyikük elég képzett hozzá. Ebben az esetben Petrescu ,,csakazértis” alapon megmutatná, hogy más felállással is be tud fűteni az ellenfeleknek, de nem hiszem, hogy ez előfordulna, szinte mániásan kerül minden kockázatot a Chelsea egykori védője. Ilyenformán 4-5-1 lesz és szinte biztosan vissza is fogunk állni vezetésnél, ahogy ebben a szezonban mindig.

Ellenfelünk jól kezdte a szezont, az első 5 meccséből nyert négyet és még minket is megfosztott 2 ponttól. Azóta viszont több meccset vesztettek el, mint ahányat megnyertek, egyértelműen kikerült a szél a vitorlájukból. A felsőházban ledöntetett a faluk, és most lassan csúsznak az alsóház felé, ami nem is baj, mi mindig szívesen ütünk be egy szöget egy fadobozba, ha valaki nagyon kéri. A Botoşani pedig nagyon kéri, mert nem elég, hogy rossz ízű tréfával kínáltak meg legutóbb, még formációt sem akarnak váltani, pedig azt nagyon kéne, mert a 4-5-1 vonalban úgy fogja eltüntetni a középpályájukat, ahogy egyszeri Tibor Selymes a feljutási reményeket. Könyörtelenül.

Ilyesféle kezdőkre számítunk (by bmiky):

CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Păun, Deac, Hoban, Culio, Nistor – Baldé.
Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Plămadă, Burcă, Muşat – Bordeianu, Tincu – Roman, Moruţan, L. Buş – D. Popa. Eltiltva: Miron. Sérült: Dumitraş, Chitoşcă, Fülöp L.