“Ha nem is látod, nő a rizs” – idézte sorsával megbékélve Li Taj-pót, a halhatatlan kínai költőt Lü Juefeng. A CFR legfrissebb igazolása ugyan a fránya bürokrácia (hogy a kínai vagy a román hivatalnokok mocsarában kallódott el a játékengedélye, az teljesen lényegtelen) miatt egyelőre nem léphetett pályára a Lénárdfalvát legyőző második csapatban, de legalább végre végignézhetett egy valódi európai futballmérkőzést.

Igaz, a CMC-pálya lelátóiról hiányzott a többezres tömeg, de a csendesen szotyizó és az ellenfeleket vagy a bakizó játékosokat csak mérsékelten, tényleg csak végszükség esetén anyázó mintegy 100 néző legalább – idén tán utoljára – kellemes fociidőt fogott ki péntek délután. Csak a szél kavart be néha, tetszése szerint módosítva a kapuskirúgások röppályáját, és többmaroknyi rozsdaszínű falevelet sodorva a pályára, de a langyos napsütésben ez senkit sem zavart.

Idegeskedésre csak a vendégek edzője, a legendás máramarosi cselgép, Romulus Buia vetemedett, amikor a kőszívű váradi bíró, Răzvan Lădar, nem adott meg csapatának egy – valljuk be jogosnak tűnő – 11-est az első félidőben. Mivel a vendégek helyzeteit ezzel teljesen egészében fel is soroltuk, térjünk át a CFR játékára. Mert ez a meccs a CFR fiataljairól szólt, akik eléggé a pályáról lefocizták a Liga 3 ötödik csoportjának negyedék helyén álló Lénárdfalvát. Ha nincs Alin Bota, az egy évtizeddel ezelőtt a CFR-nél is megfordult (bár tétmeccsen egyszer sem játszó) kapus, akkor nagy verést is kaphattak volna, mint a Török Szultán Tuskó Hopkinstól. Így azonban megúszták eggyel, mert Şter két üres kapus helyzetéből csak egyet lőtt be, Petrilă pedig hiába osztott ki három pazar gólpasszt a második félidőben, ha a többiek kihagyták a ziccereket.

De a türelmes játék meghozta eredményét, a győzelem meglett, Lü Juefeng pedig tovább reménykedik, hogy egyszer majd ő is pályára léphet a CMC-pályán, amelyet alig pár perccel a lefújás után már tökmaghéjjal szórt tele feltámadó őszi szél.

CFR II–Felsőlénárdi ACS 1-0

CFR II: Ad. Rus – Chiriţă, Kereki, Konaré, Băican (Roş) – Ad. Pop (Cl. Petruş), Al. Petruş – Hamed (Petrilă), Şter (Pârv), Giurgean – Figueira.
Gólszerző: Şter (57.)